avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident și consum bãuturi alcoolice dupã acesta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident și consum bãuturi alcoolice dupã acesta

Sunt sofer profesionist si intr-o seara la o manevra de intoacere am atins cu semiremorca un gard din care rezultand caderea a trei placi de ciment, am ramas pana dimineata la locul faptei , vazand ca nu vine nimeni am sunat patronul sa vina sa ia masina, la ora 10:30 a sosit patronul continuand el traseul cu diagrama dansului , la orele 12:30 am fost solicitati prin telefon sa oprin autovehicolul pentru cele intamplate mai sus. Fiind suparat de cele intamplate dupa ce s-a urcat patronul la volan am consumat bauturi alcolice. Cand a sosit echipajul politiei a intrebat cine a fost la producerea accidentului, punanduma sa suflu in etilotest rezultand 0,90mlg ,dupa care am mers la probe biologice.
As dori sa stiu de ce mi s-a spus sa restitui permisul si ce masuri legale mi se vor aplica ? #-o
Va multumesc !!!
Daca sunteti sofer profesionist ar fi trebuit sa cunoasteti ca aveati obligatia sa declarati accidentul la politie in termen de 24 de ore si sa nu consumati bauturi alcoolice.

Ca ati ramas la locul faptei nu va foloseste la nimic iar daca a fost politia anuntata inseamna ca au existat martori care au anuntat ori politia ori proprietarul gardului.

Il puneti martor pe patron sa declare ce i-ati relatat si poate aveti sanse sa scapati cu permisul neanulat.

Angajati-va un avocat .

Permisul nu il veti mai vedea decat in cazul in care obtineti o decizie favorabila, pana atunci nu veti avea dreptul sa conduceti deoarece ati primit o dovada fara drept de circulatie care nu poate fi prelungita ca in cazl celei cu drept de circulatie si nici schimbata in celalalt tip de dovada.

Masurile legale posibile, condamnarea cu suspendare sau amenda penala, in amebele cazuri consecinta este anularea permisului de conducere.
la ce ora vi sa luat proba biologica si la ce ora ati lovit gardul?
Daca accidentul s-a produs seara iar politia a venit dupa ora 12.30 (sa apreciem ora 16.00) este clar ca nu i se puteau recolta probe biologice dupa trecereaa celor 24 de ore de la producerea accidentului.

In concluzie, i s-au recoltat probele in interiorul celor 24 de ore in care trebuia sa declare accidentul.
La 2:30 sa intamplat accidentul si la orele 13 si 14 mi s-au recoltat probele biologice. Am primit citatie sa restitui permisul intrucat aceasta perioada este considerata suspendare conform art.96 alin.2 lit.2 coroborat cu art.97 alin.3 .
Ce credeti ca mi se poate intampla ? E nevoie de avocat sa ma reprezinte? Va multumesc.
ati declarat in scris ca ati consumat alcool ? a declarat seful ca stie ca ati consumat alcool dupa accid. ?

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcoolemie 0,45 tgrut tgrut Buna ziua, Ce se poate întâmpla dacă ți s-a întocmit dosar penal prin constatarea unei alcolemii de 0,45 ( după ce a intrat cu mașina într-o gard, a ... (vezi toată discuția)
conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante in lumina noului cod penal Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” ART. 336 Legea 286/2009 Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (1) Conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan... ContSters323118 ContSters323118 Buna ziua! Am fost prins in timp ce conduceam un autovehicul cu o alcoolemie in aerul expirat 0,57 mg/l, noaptea.. pe un drum slab circulat, practic nu era ... (vezi toată discuția)