avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Juristii sunt obligati sa se inscrie in Colegiul ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Juristii sunt obligati sa se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici?

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ma inscriu si in Colegiul Consilierilor Juridici. Printre atributiile mele ar fi si aceea de reprezentare a societatii in instanta. In ce situatie pot indeplini aceasta atributie? Numai daca ma inscriu in Colegiul Consilierilor Juridici? Iar in cazul in care ma inscriu, sunt obligata sa imi gasesc si un indrumator?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Maria
Si totusi intrebarea este foarte buna:

Un consilier juridic definitiv (care a sustinut si promovat examenul de definitivat in profesia de consilier juridic) devine dupa admiterea in barou avocat definitiv?
si totusi avem un cod caen:11009 consiler si consultant juridic;-242103-consilier juridic;-242102 jurisconsult;
In Drept L514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic..valabil pentru cod 242103..cred
In Fapt-Angajatul in post de jurist cu contract de munca la societatea X si cu o imputernicire o poate reprezenta in fata Instantei...salariu merge neconditionat de taxe ale castelor.Intrebarea de ce sa devin consilier juridic?sa dau taxe?
puteti sa va luati voi insigne si legitimatii,va pot face si eu mai frumoase cu un vultur plesuv..imi trimiteti bani in contul...xx222...glumesc... nu uitati ca sunt incepator dar rau.Concret daca merge ,,las-o ma ca merge asa"
Va felicit pentru insigne dar eu tot nu sunt lamurit. si raspund,,Juristii nu sunt obligati sa se inscrie in CCJ"
si personal le consider distincte.....dar este corect ei pot bla bla asociatii art.5 L.514/2003
nameless a scris:

Si totusi intrebarea este foarte buna:

Un consilier juridic definitiv (care a sustinut si promovat examenul de definitivat in profesia de consilier juridic) devine dupa admiterea in barou avocat definitiv?


art. 19, alin 2 din Legea nr.51/1995 prevede ca : Dobândeşte calitatea de avocat definitiv cel înscris în profesie în condiţiile art. 16 alin. (2), dacă a fost definitivat în funcţia juridică pe care a exercitat-o înainte de primirea în avocatură.
~ Conținut șters la cerere ~
exercitarea fara drept a unei profesii este prev de codul penal. e infractiune. nu cred ca e cazul la dvs.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Calitatea de jurist Alina_2010 Alina_2010 Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un ... (vezi toată discuția)