Buna ziua,
In sept 2010 am cumparat un apartament prin banca. La semnarea contractului, eu personal am primit o chitanta de la vechiul proprietar cu plata sumei de 200 lei fara sa scrie ce reprezinta. La semnarea contractului la notar nu s-a specificat ca apartamentul ar avea o datorie, notarul nu stiu daca a cerut adeverinta cum ca nu exista datorii, dar stiu ca nu trebuia incheiat contractul in absenta acelei adeverinte.
Inca un an l-am lasat pe vechiul proprietar sa locuiasca acolo, el platindu-si toate cheltuielile.
In oct 2011 am gasit alti chiriasi care, la ceva vreme m-au instiintat ca am niste datorii la asociatie sub forma de penalitati. Am contactat vechiul proprietar care mi-a spus ca stie de ele dar sa nu platesc nimic ca s-a inteles cu administratorul si de fappt nu exista nici o datorie. Am mers pe mana lui. Un an mai tarziu, suma era tot acolo, dubla ca valoare.
Am sunat iar vechiul proprietar - eu mergand pe bunul simt - am sunat administratorul care m-a asigurat ca va studia problema, va analiza lucrurile si ma va instiinta in scris. Noapte-n Cuba, nici ca m-a mai sunat, nici ca mi-a scris.
Am mers la asociatie, acolo doi domni si o doamna, mia-u spus ca fraiera am fost eu ca nu am cercetat si ca sunt buna de plata, si anume 400 lei. Initial fusesera 100 lei. Am motivat ca eram insarcinata si singura si conditia mea nu prea mi-a permis manevre intrucat locuiesc intr-un oras iar apartamentul achizitionat este in alt oras. Mi s-a raspuns ca asta e problema mea, ca am fost proasta si acum una de plata. Ca nu am decat o chirie sa le-o dau lor.
Am facut o cerere prin avocat sa mi se limpezeasca situatia, sa vad daca datoria imi apartine cata vreme exista ianinte de semnarea contractului. Nici nu m-au bagat in seama si nu au raspuns la solicitare.
Este corect sa actionez asociatia in judecata ca sa se limpezeasca lucrurile? Sau sa cer prescrierea penalitatilor?
Mentionez ca exista doar penalitati care tot cresc, nu exista si datorii neplatite. Eu figurez ca restanta doar cu penalitatile care au ajuns la 400 lei in 4 ani dar cu 0 lei la intretinere.
Va multumesc.