avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

Buna ,am si eu o dilema
in 2011,7 aprilie imi este anulat permisul de conducere cat.B ,in baza unei sentinte penale,fiind condamnat 1 an si 6 luni cu suspendare si 3 ani si 6 luni perioada de incercare.De 2 ani si jumatate lucrez in Germania si intre timp am obtinut in Germania permis de conducere.Problema mea e, daca vin in Romania,pot sa mi conduc autoturismul fara ...probleme ?constituie vreo infractiune?fiindca nu stiu exact ce presupune aceasta ''perioada de incercare ''.multumesc pt eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:32, 13 August 2014
cat si dupa cum imi aduc, aminte din proces procurorul de serviciu a fost de acord cu sentinta ,fara alte obiectiuni
Va multumesc pentru timpul si sfaturile acordate .cu respecte, fdg.
In acest caz puteti conduce fara probleme cu permisul din Germania.
fdg a scris:

La concret,sentinta s a pronuntat in 07.04.2011,fara sa fac recurs sau alte contestatii,1 an si 6 luni(ma gandesc ca atunci a ramas si definitiva ),asta insemna ca in noembrie 2012 ar fi trecut cele 18 luni, plus inca un an ,reiese 2013 iar eu am obtinut permisul in germania in iunie 2014,ar fi ok ????

Sentinta a fost pronuntata la data de 07.04.2011. Vi s-a acordat un termen pentru atacarea sentintei. Daca sentinta pronuntata nu a fost atacata prin recurs, la data la care expira termenul de recurs sentinta a ramas definitiva. Dupa trecerea unui an de la aceasta data puteti sa dati examen pentruobtinerea unui nou permis de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice just_say_it just_say_it Buna seara, Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru conducere in stare de ebrietate! Pe data de 29.11.2011 am primit sentinta ... (vezi toată discuția)
Drept de conduce ciprian 7777 ciprian 7777 salut am si eu o intrebare........mi sa dat o sentinta de 6 luni cu suspendare si 2 ani perioada de proba pentru conducere pe drumurile publice cu o alccolemie ... (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua, as dori sa stiu cum se procedeaza in urmatoarea situatie: in urma unei hotarari definitive si irevocabile, pronuntata de catre instanta de recurs, ... (vezi toată discuția)