Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua

am si eu o intrebare :un angajator are dreptu sa opreasca 30% din salariu unui angajat daca acesta nu sta in preaviz cand pleaca la alt loc de munca daca nu ce ar trebui sa faca angajatul sa isi primeasca toti bani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 12 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Preavizul este acordat pentru demisie ,asa cred ,ea a semnat decat demisia pe data de 10 (ieri) si in loc de salariu mentionat a fost platita cu 30% mai putin ,pt faptu ca nu s-a dus in zilele de preaviz este corect?
CAPITOLUL V
Încetarea contractului individual de muncă

SECŢIUNEA a 8-a
Demisia

Art. 81

(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.

(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.

(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Detalii: [ link extern ]

Doamna era obligata sa respecte termenii preavizului si atunci isi primea toate drepturile banesti.
Nu are niciun drept legal sa-i opreasca din salariu .Probabil ca cei 30% reprezinta drepturile salariale pentru perioada lipsa.
nu are perioade lipsa,doar ca nu a stat in preaviz

Alte discuții în legătură

Zilele de preaviz sunt lucratoare sau calendaristice? munteanupred_VS munteanupred_VS buna seara, va aduc la cunostinta ca pe data de 26 mi-am dat demisia de la locul de munca si patroana spune ca trebuie sa stau pana pe 26 august intrevarea mea ... (vezi toată discuția)
Termenul deciziei de concediere conf. art.65(1) gabriella_blaga gabriella_blaga Buna ziua, sunt Gabriela si am o nelamurire in privinta termenului de prezentare a Deciziei la ITM pentru desfacere C.M. in urma concedierii conf. art.65(1), ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Berescu Laura Berescu Laura se oate ca patronul sa nu vrea sa-ti semneze demisia la zi?concediul de odihna platit cu cat timp trebuie inainte de a fi luat anuntat? (vezi toată discuția)