avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Drept de semnatura bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Drept de semnatura bilant

buna ziua, sunt economist la o firma si am intocmit bilantul pt semestru, eu daca sunt un simplu economist am drept de semnatura? nu sunt nici contabil sef nici director economic nici membru Ceccar, mentionez la intocmit nu am rubrica la calitatea persoanei care intocmeste in fara de contabil sef director economic sau alta persoana imputernicita de lege sau persoane ccecar.
pot primi amenda pt acest lucru sau cum raspund eu in fata legii?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: lil_c , utilizator 22:47, 5 Martie 2015
V-a raspuns colegul mai sus in ce conditii puteti semna bilantul.
Administratorul trebuie sa semneze in numele firmei.
Daca bilantul nu este semnat legal (inclusiv la intocmit) -organul fiscal il poate considera nedepus si va v-a aplica amenda.
Fara suparare o mica rectificare-decat se foloseste doar in constructii negative.Indicat este, daca nu aveti o negatie, sa folositi doar.
Imi cer scuze,dar ma zgarie pe creier cand citesc/aud folosirea adv.decat,neadecvat (mai ales la tanara generatie in proportie foarte mare).
va multumesc tuturor pt raspunsurile primite, eu sunt mai la inceput fara experienta si imi e cam teama de aceasta situatie in care sunt pusa nu stiu cum sa ii mai explic administratorului, am mai povestit anterior acesta problema si am revenit din nou cu ea.
la rubrica intocmit am ales functia de contabil sef desi nu sunt incadrata asa pt nu am cum sa aleg altceva
marichuy a scris:

va multumesc tuturor pt raspunsurile primite, eu sunt mai la inceput fara experienta si imi e cam teama de aceasta situatie in care sunt pusa nu stiu cum sa ii mai explic administratorului, am mai povestit anterior acesta problema si am revenit din nou cu ea.
la rubrica intocmit am ales functia de contabil sef desi nu sunt incadrata asa pt nu am cum sa aleg altceva

Nu trebuie sa aveti experienta in profesie, ca sa va dati seama ca nu puteti alege contabil sef in bilant daca nu aveti aceasta functie. Eu nu as fi facut asa ceva. E ca si cum ati zice ca sunteti medic, etc.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Dvs. sunteti singura care se ocupa de contabilitate in firma? Faceti un act aditional la contractul individual de munca si schimbati functia in contabil sef sau director economic.
simonaoprica a scris:

V-a raspuns colegul mai sus in ce conditii puteti semna bilantul.
Administratorul trebuie sa semneze in numele firmei.
Daca bilantul nu este semnat legal (inclusiv la intocmit) -organul fiscal il poate considera nedepus si va v-a aplica amenda.
Fara suparare o mica rectificare-decat se foloseste doar in constructii negative.Indicat este, daca nu aveti o negatie, sa folositi doar.
Imi cer scuze,dar ma zgarie pe creier cand citesc/aud folosirea adv.decat,neadecvat (mai ales la tanara generatie in proportie foarte mare).

Fara suparare, de ce vedeti paiul din ochiul altuia si nu vedeti barna din ochiul dvs.?
''va v-a aplica amenda" ??? Si nu mai dau explicatii de ce "v-a" trebuia scris "va".
Imi cer scuze, stiu ca e off-topic, dar n-am putut sa ma abtin! :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pe bilant 2009 mariarom mariarom Salut, Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma. Intrebarea mea este : pot semna bilantul la ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)