Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fondurile de pensii private

Buna seara stimabililor.

Ma numesc Vlad si de curand m-am angajat la o societate comerciala cu capital privat. Intr-o zi, a venit la sediul societatii o doamna reprezentant al unei banci in vederea inmanarii cardului de salariu noilor angajati. Ne-au bagat pe toti intr-o camera, ni s-a dat contractul si ne-au pus sa semnam fara sa ne acorde macar timpul necesar sa citim continutul acestuia (pe motiv ca suntem multi si ne-ar lua prea mult timp sa asteptam pe fiecare in parte).

Toate bune si frumoase pana intr-o minunata zi de vineri in care am fost sunat de o doamna de la banca, aceasta incercand sa ma faca sa accept un fond de pensii privat, pe motiv ca oricum am semnat si ca oricum imi plateste angajatorul. I-am explicat acesteia situatia si faptul ca eu nu-mi doresc o pensie privata.

A ramas intr-un final sa ma sune intr-o alta zi sa mai vorbim. Am vrut sa-mi verific contractul sa vad exact ce si cum dar am constatat cu stupoare ca acesta a fost semnat intr-un singur exmeplar, ramanand la reprezentantul bancii. In schimb am primit niste acte referitoare la comisioanele pe care le aplica ei.

Intrebare mea este: e in regula ca un contract sa fie semnat doar intr-un singur exemplar si sa nu mi se dea si mie o copie? Chiar daca sa presupunem ca am semnat pentru fondul de pensii privat, nu mai am cum sa-l anulez sau sa nu fiu de acord asupra lui?

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Chetuieli Întreținere asociație proprietari a_silvian a_silvian Buna ziua, De curând, la o asociație de proprietari administratorul a afișat un cont bancar unde se pot depinde cheltuielile de întreținere lunare, ... (vezi toată discuția)
Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Comision de risc absent in contract dar perceput de banca mateidonea mateidonea Am un credit pentru nevoi personale destul de mare si comisionul de risc e relativ important. Fundamental nu are importanta valoarea cat faptul ca in ... (vezi toată discuția)