Ma numesc Vlad si de curand m-am angajat la o societate comerciala cu capital privat. Intr-o zi, a venit la sediul societatii o doamna reprezentant al unei banci in vederea inmanarii cardului de salariu noilor angajati. Ne-au bagat pe toti intr-o camera, ni s-a dat contractul si ne-au pus sa semnam fara sa ne acorde macar timpul necesar sa citim continutul acestuia (pe motiv ca suntem multi si ne-ar lua prea mult timp sa asteptam pe fiecare in parte).
Toate bune si frumoase pana intr-o minunata zi de vineri in care am fost sunat de o doamna de la banca, aceasta incercand sa ma faca sa accept un fond de pensii privat, pe motiv ca oricum am semnat si ca oricum imi plateste angajatorul. I-am explicat acesteia situatia si faptul ca eu nu-mi doresc o pensie privata.
A ramas intr-un final sa ma sune intr-o alta zi sa mai vorbim. Am vrut sa-mi verific contractul sa vad exact ce si cum dar am constatat cu stupoare ca acesta a fost semnat intr-un singur exmeplar, ramanand la reprezentantul bancii. In schimb am primit niste acte referitoare la comisioanele pe care le aplica ei.
Intrebare mea este: e in regula ca un contract sa fie semnat doar intr-un singur exemplar si sa nu mi se dea si mie o copie? Chiar daca sa presupunem ca am semnat pentru fondul de pensii privat, nu mai am cum sa-l anulez sau sa nu fiu de acord asupra lui?