Conf. Art. 912 alin 2 Cod Proc. Civ., s-a dispus de catre instanta de judecata un program de consiliere psihologica a minorului pentru o perioada de o luna de zile, in fiecare zi de luni si miercuri.
Din motive nejustificate in opinia mea, la mijlocul procesului de consiliere, dupa doar cateva sedinte, psihologul din cadrul DGASPC, stabilit de instanta, a intrerupt consilierea psihologica deoarece copilul a plecat in vacanta.
Au trecut doua luni si consilierea psihologica inca nu s-a finalizat.
Consider ca in acest fel s-a intrerupt fara motiv procesul de consiliere iar acest lucru are repercursiuni asupra rezultatului final prin neasigurarea continuitatii programului.
As dori sa stiu care este calea legala prin care cei raspunzatori pot fi trasi la raspundere pentru nerespectarea dispozitiilor instantei de judecata in acest caz.
Parerea mea e ca are legatura cu CP, atata timp cat fapta prezinta caracterul unei infractiuni. Evident trebuie cunoscuta speta, nu se poate afirma ca nu are legatura fara a se cunoaste in detaliu.
Pe CPC ma refeream daca sunt articole care sa cenzureze acest comportament, nerespectarea unei hotarari, fiind in faza de executare si stabilindu-se un program de consiliere care nu este respectat cu buna stiinta. Evident ca solutia la indemana trebuie sa fie CPC si nu CP (nu asta este scopul), dar pentru asta, judecatorul trebuie sa se foloseasca de un art de lege atunci cand dispune masura respectiva, fie ca e vorba de amenda judiciara, administrativa, sau penalitati pe art. 905, atunci cand se va constata ca nu s-a rezolvat nimic cu consilierea.
Buna ziua.
Dupa finalizarea programului de consiliere, stabilit pentru o luna de zile, si intocmirea raportului s-a constat ca nu s-a imbunatatit cu nimic reactia copilului.
Ma intereseaza sa aflu sub ce forma se poate solicita instantei prelungirea programului de consiliere cu inca doua luni (pana la maximul de 3 luni prevazut de lege) si care este incadrarea in drept.
Mentionez ca dosarul prin care s-a stabilit programul initial este incadrat ca si "cerere necontencioasa program consiliere psihologica" si se judeca in camera de consiliu.