avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caderea acoperisului blocului mi-a distrus masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caderea acoperisului blocului mi-a distrus masina

buna seara ,
as dori sa stiu ce sanse de castig am intr-un proces civil pentru recuperarea dunelor produse de caderea acoperisului blocului in care locuim.
Blocul este un bloc ANL construit si dat in folosinta in 2010.
In noaptea de 23 august a zburat pur si simplu in urma unei vijelii de 10 minute.Celelalte blocuri din oras nu au patit absolut nimic,numai aici a zburat acoperisul cu tot cu structura cu stalpi de sustinere distrugand 7 autoturisme.
Cei de la primarie dau vina pe vreme insa nu mi se pare plauzibil,deoarece numai aici a fost problema,celelalte blocuri nu au patit nimic.
Am scos devizul de la service auto cu valoare daunelor,as dori sa stiu daca imi trebuie si facturi sau daca pot vinde autoturismul in timpul procesului.
Pot sa fac si o plangere penala constructorului?
va multumesc,
cu stima,
I Dumitru
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:42, 13 Septembrie 2014
Nu e chiar așa. ;)

Să nu exagerăm și să nu complicăm lucrurile mai mult decât trebuie.

Art. 1378 Răspunderea pentru ruina edificiului
Proprietarul unui edificiu sau al unei construcţii de orice fel este obligat să repare prejudiciul cauzat prin ruina lor ori prin desprinderea unor părţi din ele, dacă aceasta este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţie.

Deci prejudiciul D-voastră îl va repara proprietarul imobilului (sau asociația de proprietari dacă e vorba de un bloc cu mai multe apartamente).
Proprietarul va putea apoi să se întrepte împotriva cui crede de cuviință pentru a-și recupera dauna - constructor, proiectant (sau pilotul avionului ;) ), în funcție de cel ce este vinovat de desprinderea acoperișului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna masina provocata de zapada cazuta de pe acoperis sz_mse sz_mse Buna tuturor, In urma incalzirii vremii masina mea a fost avariata foarte urat in urma unei cantitati mari de zapada/gheata cazuta de pe acoperisul unui ... (vezi toată discuția)
Masina lovita de tencuiala cazuta de pe cladire InaME InaME Buna seara, am nevoie de sfatul unui cunoscator in urmatoarea situatie: masina mea a fost lovita de o bucata de tencuiala cazuta de pe peretele unui bloc, in ... (vezi toată discuția)
Acoperiș bloc picat pe mașină, furtuna 28 iulie 2021. cine este vinovat?:( Rcoltz Rcoltz Bună! Vin cu o rugăminte. În urma furtunii din data de 28 iulie 2021, un acoperiș al unui bloc de 10 etaje din București central, a picat pe mașina mea, ... (vezi toată discuția)