Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

Sotul meu a avut o relatie extraconjugala din care a rezultat un copil pe care nu l-a recunoscut,iar acum a venit citatie de la judecatorie pentru recunoasterea copilului.Mentionez ca acel copil are acum opt ani.Daca se dovedeste a fi copilul lui,va plati pensie alimentara pentru anii din urma?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:07, 19 Septembrie 2014
In mod normal este dispusa si aceasta proba, ADN, daca el nu recunoaste. In cazul in care nu vrea sa i se recolteze probe n-o sa-l ia nimeni cu forta...insa instanta o sa tina cont de acest aspect...si o sa fie in defavoarea lui.
Si o sa il mai aiba si de platit.
Nu e obligat sa faca testul, il poate recunoaste pe copil si in instanta. Sa zica ca e al lui si sa nu mai aiba de facut testul si implicit sa mai dea si vreo 3000 de lei pt el.

Nu vad de ce nu ar face ADN...CUM SA RECUNOSTI UN COPIL DACA NU STII SIGUR CA E AL TAU?!!!
Instanţa poate dispune efectuarea testului, dacă se confirmă că e copilul biologic al soţului dvs., domnul va plăti testul, care costă, aşa cum s-a arătat mai sus, în jur de 3000 lei, în plus va plăti şi cheltuielile de judecată , care pot fi şi 2-3000 lei...:(
Daca are dubii ca este al lui copilul, atunci sa faca testul.
Daca este al lui o sa suporte cheltuielile cu testul dar e mai bine decat sa plateasca pensie si sa nu stie sigur daca este copilul lui sau nu este al lui.
3000 lei este o suma mai mica decat pensia alimentara platita 10 ani unui copil care nu este al lui.

Alte discuții în legătură

Paternitate va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat d-alex d-alex Buna ziua! Am inteles ca tatal unui copil din afara casatoriei poate fi obligat in instanta sa recunoasca copilul doar daca actiunea a fost depusa pana la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)
Am 23 de ani și tatăl meu nu m-a recunoscut la naștere. pot să îl dau în judecată acum pentru a face testul de paternitate, și pot cere daune morale pentru că nu m-a ajutat cu niciun ban? Raluca72 Raluca72 Buna seara. Am 23 de ani si tatal meu nu m-a recunoscut la nastere (precizez ca parintii mamei mele nu au fost de accord atunci pentru ca el este iranian si ... (vezi toată discuția)