Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

Sotul meu a avut o relatie extraconjugala din care a rezultat un copil pe care nu l-a recunoscut,iar acum a venit citatie de la judecatorie pentru recunoasterea copilului.Mentionez ca acel copil are acum opt ani.Daca se dovedeste a fi copilul lui,va plati pensie alimentara pentru anii din urma?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:07, 19 Septembrie 2014
sau va plati si testul si alte cheltuieli si pensia pe 10 ani incolo..
Putin probabil ca o mamica cu copil de 8 ani sa se trezeasca sa ceara stabilirea paternitatii copilului ei si sa actioneze la nimereala un barbat cu care a avut relatii candva.
Bineinteles ca daca omul are dubii e bine sa faca testul sa ii iasa din cap ca nu e al lui.. unora nu le iese nici cu rezultatul pe masa.

Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat d-alex d-alex Buna ziua! Am inteles ca tatal unui copil din afara casatoriei poate fi obligat in instanta sa recunoasca copilul doar daca actiunea a fost depusa pana la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. care ... DancuM DancuM Buna ziua, in urma fostei relatii, a rezultat un copil. Care in certificat e trecut doar pe numele meu. La tata e linie. Eu rugand in mod repetat pe tata sa ... (vezi toată discuția)
Am 23 de ani și tatăl meu nu m-a recunoscut la naștere. pot să îl dau în judecată acum pentru a face testul de paternitate, și pot cere daune morale pentru că nu m-a ajutat cu niciun ban? Raluca72 Raluca72 Buna seara. Am 23 de ani si tatal meu nu m-a recunoscut la nastere (precizez ca parintii mamei mele nu au fost de accord atunci pentru ca el este iranian si ... (vezi toată discuția)