avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA~~lipsa administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA~~lipsa administrator

cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 23:06, 22 Mai 2009
In cazul in care debitoarea in insolventa nu are administrator (acesta nu poate fi gasit), judecatorul sindic va dispune conform Legii 85/2006 intrarea in procedura simplificata a debitoarei - va intra direct in faliment, fara prelungirea perioadei de observatie si fara posibilitatea de a mai intra in reorganizare.
La recuperarea caror creante va referiti dvs.?
In privinta creantelor impotriva debitoarei in insolventa, conform prevederilor legale, administratorul judiciar si instanta publica anuntul privind deschiderea procedurii insolventei in Buletinul procedurilor de insolventa si intr-un ziar de larga circulatie. In acest fel, orice creditor al debitoarei in insolventa poate lua la cunostinta si poate formula cerere de admitere a creantei sale, urmand ca in caz de admitere sa participe la eventualele distribuiri.
Creantele de recuperat ale debitoarei in insolventa, care ar putea fi in mod normal recuperate de la debitorii ei, sunt imposibil de recuperat in conditiile in care documentele contabile nu se predau administratorului judiciar, astfel ca acesta habar nu are ca firma in cauza are sume de incasat de la X sau de la Y...doar daca acestia vin si platesc de buna voie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in faliment Florin8911 Florin8911 Buna ziua.am avut o firma care a fost data in judecata pt faliment care avea datori la stat.intrebarea mea este:eu am cumparat cu prietena mea anul terecut un ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei.cum poate fi sanctionat un lichidator judiciar care nu respecta o sentinta comerciala? rodica_post rodica_post Avand in vedere Sentinta comerciala nr.....privind Legea procedurii insolventei si examinarea cererii formulata de lichidator....desemnat sa ... (vezi toată discuția)