avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare PFA

Buna ziua, sotia are un PFA si urmeaza sa nasca. Cand se face suspendarea acestuia tinand cont ca a intrat deja in concediu medical de sarcina si lauzie? Se poate face suspendarea imediat dupa inceperea concediului medical sau trebuie sa astepte sa nasca? Urmeaza sa nasca peste o luna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dangabrielus , utilizator 22:24, 24 Septembrie 2014
Ideea e ca noi am achitat darile inclusiv pe semestrul acesta inca din luna iunie, a fost deschis cu 10 zile inainte de 25 iunie si automat am platit si pe semestrul 2 desi incasarile au fost doar in semestrul 3. Daca platim acum si pentru semestrul 3 cand o sa facem la final regularizarea o sa apara ca am platit in plus fata de cat ar fi trebuit sa platim in mod real iar banii inapoi d ela cei del a ANAF ii vedem destul de greu si de asta vreau sa suspendam acum PFAul ca sa nu platim in plus si apoi sa ne trezim ca trebuie sa recuperam banii de la ANAF. Àm fost azi la cei care se ocupa cu plata concediilor de crestere copil si am vb acolo cu o doamna care mi-a spus ca il putem suspenda fara probleme, veniturile din salariu + concediu medical acopera perioada si oricum incasarile tot alea raman ca ea deja nu mai are activitate.
Eu v-am spus in cazul in care sotia are venituri din PFA mai mari decat cele estimate, in cazul in care veniturile sunt mai mici puteti sa va duceti sa suspendati PFA-ul pana la sf lunii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
melania_14, utilizator
multumim pentru raspunsuri, astazi am depus actele pt suspendarea activitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Pfa, daca depasesc venitul estimat cat trebuie sa mai platesc? levaidvd levaidvd Buna ziua! Acum imi doresc sa fac un PFA ca traducator, dar inca nu stiu clar toate lucrurile legate de acest statut. Am aflat ca trebuie sa fixez o ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa webdesign ionut28ccr ionut28ccr Doresc sa imi infiintez un PFA si sa ma angajez cu 4ore/zi. Ce ma sfatuiti sa aleg? vor fi perioade unde voi incasa poate 100 ron/luna sau 5000 pe luna sau ... (vezi toată discuția)