avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord acces coloana de gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord acces coloana de gaze

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul initial fiind la ultimul etaj.
Pe scara exista deja 10 centrale, a mea este a 11a. Am obtinut acordul de la 9 vecini, mai putin de la investitorul initial, care pretinde o suma ridicol de mare pentru a mi-l da. Eu am fost de acord sa-i platesc cota parte din investitia initiala cu conditia sa-mi arate niste documente din care sa reiasa care afost suma.
Nu ne-am inteles, eu am depus dosarul cu semnaturile pe care le aveam si am atasat o declaratie notariala pe proprie raspundere prin care ma angajez sa il despagubesc pe vecinul respectiv in momentul in care imi arata documentele.
Din pacate, distrigaz nu mi-a dat acordul de acces. Acum nu stiu ce sa fac.
O intrebare ar fi: pot sa-i fac plangere la politie pentru specula? Exista vreo portita pe care o pot folosi pentru a obtine acordul? Problema este ca lucrarea a fost facuta, centrala montata iar acum nu pot sa-i dau drumul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: goggy , utilizator 14:34, 6 Octombrie 2014
Nu cred ca se poate semna contractul fara acordul de acces din partea distrigaz, acord care nu poate fi obtinut, se pare, fara acceptul investitorului initial.
E adevarat ca nu are dreptul sa ingradeasca accesul la conducta insa nu cred ca e vorba de un act neconditionat. Cred ca investitorul are tot dreptul sa fie despagubit, doar ca neexistand nimic care sa reglementeze acest lucru, fiecare cere cat are chef.
Am vorbit cu cei de la distrigaz dar fara vreun rezultat. Adica mi-au dat solutii de genul : "puteti sa va trageti alta conducta" sau " vorbiti si cu ceilalti vecini, cei care si-au montat centrale inaintea Dvs si au platit doar 3 lei pentru acord si convingeti-i sa-si plateasca partea intreaga, in felul asta investitorul initial nu va mai fi nevoit sa-si recupereze pierderile pe spatele Dvs" ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare gaze Iuli34 Iuli34 Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)