avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere evenimente speciale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere evenimente speciale

Buna ziua,
imi puteti spune unde gasesc zilele libere care se dau pentru evenimentele speciale? Au intervenit modiifcari recente? Daca da, ma ajutati sa gasesc unde anume?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 1 Octombrie 2014
art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel, numarul zilelor libere platite acordate in cazul evenimentelor familiale deosebite le gasiti prevazute, dupa caz , in :
- c.i.m.
- in c.c.m aplicabil angajatorului
- in regulamentul intern al acestuia
- in acte normative , aplicabile numai sectorului bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile evenimente deosebite iuliana8 iuliana8 Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 ... (vezi toată discuția)
Zile libere cununie civila liliana81 liliana81 Buna ziua.As dori sa stiu daca la a doua casatorie beneficiez de cele 5zile libere acordate prin lege.Mentionez ca la prima casatorie nu eram angajata deci nu ... (vezi toată discuția)
Zile libere deces bunici. la cate zile libere are dreptul un ... cecilia.ciobanu cecilia.ciobanu Zile libere deces bunici. La cate zile libere are dreptul un angajat, in cazul decesului unuia dintre bunici, daca in RoI si in CCM nu este mentionat ... (vezi toată discuția)