Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Bună ziua am și eu o întrebare.de vreo 5 ani lucrez la o cafenea program de 8 ore trecute în cartea de munca dar de fapt lucram mai mult.acum trei ani mi am întrerupt contractul de munca după care am revenit.anul acesta un martie ne-a trecut la 4 ore deoarece nu au fost vânzări foarte mari dar lucram 8.problema e ca a găsit o alta persoana care sa i lucreze 8 ore zi de zi și practic de mine numai are nevoie.mie personal nu mi a zis nimic încă am aflat de la persoana care e în proba ca urmează sa lucreze singura.întrebările mele sunt poate sa ma dea afara de pe o zi pe alta,sa ma tina pana se învață fata noua?fără un motiv anume.?și dacă da beneficiez de somaj.?nu trebuie sa semnez ceva?îmi poate întrerupe contractul de munca fără sa știu?menționez ca nu de mult m am căsătorit dacă aflu peste câteva zile ca sunt gravida.?chiar nu am nici un ajutor din partea nimănui?va rog ajutați ma.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters330686 , utilizator 16:00, 2 Octombrie 2014
Bună ziua,

Concedierea nu se face de pe o zi pe alta. Trebuie să existe un motiv real şi important pentru a vă concedia.

În plus, orice salariat are dreptul la o perioadă de preaviz în momentul concedierii, iar de obicei aceasta este de 20 de zile lucrătoare.

Mare atenţie: Încetarea contractului prin acordul părţilor NU implică o perioadă de preaviz. Cel mai probabil aşa va încerca angajatorul să "scape" de dvs.

Sau vă va sugera să vă daţi dvs. demisia.

Mare atenţie: Dacă vă încetează contractul prin demisie sau prin acordul părţilor, NU aveţi dreptul la indemnizaţia de şomaj.

Poate vă ajută şi informaţiile de aici: [ link extern ] / .
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2014
ContSters330686, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare urgenta...va rog sa ma ajutati!!! Viviana-raluca Viviana-raluca Buna ziua , Lucrez la o firma din 1 iunie si pana in data de 31 octombrie am lucrat 8 ore si de la 1 noiembrie am inceput sa lucrez 4 ore acum sefii ma ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - concediere sau demisie ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU mar interesa un cod al muncii mai detaliat cum ar fi daca cineva isi da demia stiu ca trebuie sa stea 20 de zile lucratoare - preaviz insa am aflat de ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)