avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animal de companie in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animal de companie in bloc

Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu vecini!
Ce obligatii am eu si pana la urma ce imi pot face ei?
Cel mai recent răspuns: Modica , utilizator 22:39, 6 Octombrie 2014
Vecinii ma ameninta cu primaria...ca nu am acordul lor sa-l tin in apartament!
Nu trebuie acordul Primariei sau a vecinilor pentru a tine un animal de companie in apartament, dar nu puteti lasa un dog german fara lesa, daca ati fi in locul vecinilor va garantez ca aveati aceiasi atitudine, dumneavoastra va cunoasteti cainele ca este bland, dar vecinii nu au de unde sa stie.
REGULAMENT PRIVIND CREŞTEREA ŞI DEŢINEREA ANIMALELOR DOMESTICE ŞI A PĂSĂRILOR DE CURTE ÎN MUNICIPIUL BRAŞOV.
H.C.L. nr. 66/1999, republicată conform H.C.L. nr. 162/1999, H.C.L. nr. 247/2000, H.C.L. nr. 437/2001, H.C.L. nr. 460/2006, H.C.L. nr. 565/2006.
Capitolul I – DISPOZIŢII GERNERALE
Art. 1. Creşterea animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Braşov se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare , în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice,a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului.”
Capitolul II – CREŞTEREA ŞI ÎNTREŢINEREA CÂINILOR ŞI PISICILOR
Art. 2. Cetăţenii care întreţin câini şi pisici, vor avea în mod obligatoriu carnet de sănătate al animalului , care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar – veterinare ( vaccinări, deparzitări), cuprinse în normele specificate în domeniu.Carnetul de sănătate trebuie să fie eliberat de un cabinet veterinar autorizat.
Art. 3. Cetăţenii care locuiesc în blocuri cu apartamente, pot creşte şi întreţine cîini şi pisici, numai cu acordul scris al tuturor celorlalţi locatari sau proprietari de pe scara blocului, ( semnat şi ştampilat de preşedintele asociaţiei de proprietari sau locatari).În momentul cererii acordului scris, deţinătorul este obligat să prezinte colocatarilor carnetul de sănătate al animalului.
În mod obligatoriu, deţinătorii de animale vor lua măsuri ca acestea să nu murdărească şi să nu deterioreze spaţiile de folosinţă comună ( holuri, scări, spaţii verzi). În caz contrar, vor fi obligaţi să efectueze curăţenie, dezinfecţie, refacerea spaţiilor deteriorate şi plata daunelor, la
Conform sloganului "Azi in Timisoara, maine in toata tara!", daca Brasovul a dat o Hotarare a Consiliului Local (HCL) se aplica in toata tara.
Atentie Primariile din sate, comune, orase sau "Muncipiul" Bucuresti, aplicati HCL Brasov!!
Legea in vigoare obliga proprietarul sa deplaseze in locurile publice patrupedul in lesa,iar daca acesta este de talie mare sau din categoria cainilor periculosi inclusiv cu botnita
Masurile sunt binevenite pentru a asigura protectia reciproca,atat a proprietarului cat si a tuturor persoanelor care se bucura de dreptul de a cicula liber in spatiul public
In cazul dv faceti efortul,pentru binele patrupedului si al dv pentru a indeparta eventuale reclamatii la autoritati,sa invatati utilizarea de zgarda,lesa,eventual botnita
Succes !

Alte discuții în legătură

Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita etc. la cainii nepericulosi Denes_Andris Denes_Andris Buna, Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru a tine un caine in apartament? scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. In urma unei mici discutii avuta cu unul dintre vecini (locuiesc intr-n bloc de 8 etaje), va rog ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)