avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... transformare amenda in ore de munca in folosul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

transformare amenda in ore de munca in folosul comunitatii

buna ziua!rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru transformare amenda in ore de munca in folosul comunitatii,sunt anumite legi in viguare care permite aceasta,insa eu nu le cunosc,si nici n-am ideie cum si ce trebuie formulat si mentionat in cererea respectiva.este vorba despre o amenda contraventionala.multumesc pentru cine se pricepe si doreste sa ma ajute cu detalii!!!:(
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
ContSters332948, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lexus79 , utilizator 10:50, 3 Iulie 2018
multumesc domnule trandafir,asta cautam eu,un fel de model de cerere macar ma ajuta cat de cat sa formulez depus la judecatorie.insa nu stiu daca pe langa cererea respectiva mai trebuie si alte documente cum ar fi: adeverinta stare materiala de la primarie,adeverinta de venit fiscala,copii pv amenda,taxa judiciara de timbru(nu stiu cat costa),copii de pe buletin etc... in legatura cu data amenzii,se apropie un an de zile.am facut contestatie,politia a formulat intampinare,eu trebuia sa dau raspuns la intampinare si nu m-am incadrat in timp,mai trebuia sa trimit niste dovezi si niste acte la judecatorie,dar nu le-am trimis la timp,si in final a ramas tot asa,cu amenda ce trebuie sa platesc.nu mai pot face nimic,cu exceptia in care sa se transforme in munca in folosul comunitatii.ms pentru ajutor!
Da, va trebuie adeverinta de venituri ca sa probati solicitarea.
Înalta Curte de Casație si Justiție prin Decizia nr. 7/20.09.2010 pronunțată în recurs în interesul legii a stabilit că dispozițiile art. 9 alin. 3-5 din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, prin raportare la dispozițiile art. 9 alin. 1 si 2 din aceeași ordonanță si la dispozițiile art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 55/2002, se interpretează în sensul admisibilității cererilor de înlocuire a sancțiunii amenzii cu sancțiunea obligării contravenientului la prestarea unei activități în folosul comunității indiferent dacă contravențiile săvârșite sunt prevăzute și sancționate prin legi, ordonanțe ale Guvernului sau alte acte cu caracter normativ și chiar dacă actul care stabilește și sancționează contravențiile nu prevede, alternativ cu sancțiunea amenzii, sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității.

Prin această decizie îndoielile cu privire la sfera de aplicare a dispozițiilor art. 9 alin. 3-5 din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001, prin raportare la dispozițiile art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 55/2002 au fost înlăturate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Amenzile se pot transforma in munca in folosul comunitatii? bigionut bigionut Buna ziua, Amenzile se pot transforma in munca in folosul comunitatii? Daca da, in ce conditii? Cazul meu: Am luat 3-4 amenzi pe perioada stundentie ... (vezi toată discuția)
Inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara, am si eu o intrebare : Primaria a inaintat procesele verbale de contraventie ale debitorilor rau platnici la unitatea emitenta (politie) ,pentru ca ... (vezi toată discuția)