avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comitet de parinti si asociatie de parinti intr-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comitet de parinti si asociatie de parinti intr-o scoala

E normal ca intr o scoala sa existe si comitet de parinti si asociatie de parinti?comitetul strange fondul scolii iar asociatia colecteaza cei 2% si alte activitati?mie mi se pare normal ca acel comitet de parinti sa fie inclus ca si membri in asociatia de parinti sau sa dispara, atata timp cat asociatia se ocupa de strangerea de fonduri.ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:51, 11 Octombrie 2014
Dintr-un regulament de organizare si functionare al unitatilor de invatamant:
.....
Art. 49. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ funcţionează Consiliul reprezentativ al părinţilor.
Art.50. (1) Consiliul reprezentativ al părinţilor din unitatea de învăţământ este compus din
preşedinţii comitetelor de părinţi ai fiecărei clase.
(2) Consiliul reprezentativ al părinţilor prevăzut la alin. (1) îşi desemnează reprezentanţii săi în
organismele de conducere ale şcolii.
Art.51. (1) Consiliul reprezentativ al părinţilor poate decide constituirea sa în asociaţie cu
personalitate juridică, conform reglementărilor în vigoare.
(2) Consiliul reprezentativ al părinţilor/ Asociaţia părinţilor se organizează şi funcţionează în
conformitate cu propriul regulament de ordine interioară / statutul asociaţiei.
A se face diferenta intre o asociatie de parinti izvorata din dreptul constitutional de libera asociere - oricare trei parinti pot infiinta o "asociatie de parinti" dar daca sunt mai multe, ar putea ca scoala, in functie de legsialtia de invatamant si de regulamentele ei, sa nu ii recunoasca o reprezentativitate si niste atributii specifice, si o asociatie de parinti infiintata sub egida scolii sau in conditii prevazute de legislatia de invatamant si / sau regulamentele scolare, care este deja o structura cu caracter special, poate chiar o asociere fortata ( cum e cazul organizatiilor camerale ale profesiilor liberale) chiar daca nu exista o forma legala specific si prin urmare e inregistrata si functioneaza in principal tot pe baza OG 26 / 2000. consiliile reprezentative ale partintilor la nivel de scoala si de clase sunt structuri specifice care exista sub egida scolii, si guvernte de reguli stabilite in principal de structurile scolare, doar subsidiar de vointa membrilor lor.... o situatie atipica, pentru care nu puteti primi raspunsuri precise decat daca procurati si furnizati exact reglementarile specifice care le guverneaza, din legislatia scolara si regulamentul scolii.... iar daca exista asociatie de partinti, ar trebui sa vedeti statutul ei.... Altfel ne dam doar cu presupusul si putem gresi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuire fonduri comitet reprezentativ parinti ioanamir ioanamir Buna seara. La gradinita unde e copilul meu exista un Comitet Reprezentativ al Parintilor (CRP), fara personalitate juridica si fara un regulament de ... (vezi toată discuția)
Cine este responsabil cu pavarea curtii unei scoli ? frederica frederica As vrea sa intreb : cine ar trebui sa se ocupe de pavarea curtii unei scoli ? Directorul scolii, care poate sesiza primaria ? Parintii pot sesiza primaria sau ... (vezi toată discuția)
Diverse Aless18 Aless18 Buna ziua. As dori sa stiu dacă exista o lege care interzice strangerea de bani ptr școală, doamnele profesoare si altele? (vezi toată discuția)