avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de la bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de la bunici

Daca tatal obligat la pensie alimentara nu are venituri si din rea crdinta nu munceste cu contract si nu plateste pensie deloc, pot fi obligati la pensie alimentara pentru copil bunicii paterni?

Adica sa-i oblige instanta sa achite pensia alimentara nepotului lor?

Art. 519
Ordinea de plată a întreţinerii
Întreţinerea se datorează în ordinea următoare:
a) soţii şi foştii soţi îşi datorează întreţinere înaintea celorlalţi obligaţi;
b) descendentul este obligat la întreţinere înaintea ascendentului, iar dacă sunt mai mulţi descendenţi sau mai mulţi ascendenţi, cel în grad mai apropiat înaintea celui mai îndepărtat;
c) fraţii şi surorile îşi datorează întreţinere după părinţi, însă înaintea bunicilor.

Detalii: [ link extern ]

Eu asa inteleg. Se poate?
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
Imparatul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ronaldo83 , utilizator 18:06, 19 Octombrie 2014
Asa, da, incep sa inteleg mai exact modul in care se explica.
Tatal, nu vrea sa plateasca deloc, a spus ca se duce in strainatate ca sa nu stea in tara sa-i achite un ban copilasului.
Are o atitudine oribila fata de cel mic. Chiar a sunat personal pe mine si pe mama mea, spunand ca nu voi vedea nici un ban de la el, indiferent ce vom face.
Ca de obicei, dupa nou cod penal, daca el e de buna credinta si dovedeste ca nu-l angajeaza nimeni si aduce 2 martori cum ca a trimis ceva mancare pentru copii, solutiia este clara de neurmarire penala si clasare. Doar acuma asa se dau, iar un abandon de familie nu s-a mai terminat decat extrem de rar cu o condamnare penala.

Tocmai in aceste considerente, eu am intrebat acest fapt. Eu mama copilului, am un singur parinte, pe mama mea si nu mai am frati sisurori. Iar tatal copiilor are doar 2 parinti, atata tot. Eu castig, sa-mi intretin copilul, dar tatal are o atitudine sicanatorie cum rar am vazut. Am primit custodia copilului si exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mine, lucru care mi-a permis sa-l iau in strainanate pe copil in Italia.
Dar tatal copilului, de ce sa nu achite si el pensie alimentara. Normal ca incerc si pe calea abandonului de familie, dar cred mai mult ca sigur ca nu voi avea castig de cauza si se va termina cu el neurmarit penal.

Daca e nevoie, ii chem la completarea intretinerii pe toti parintii, pe cei doi fosti socri ai mei si pe mama mea. Dar mama mea nu are decat un teren agricol si o pensie de boala, fostii socri au salar si lucreaza in continuare.

O zi buna.
Faceti intai plangere penala si asteptati o solutie si fct de rezultatul acesteia si de venitul dvs, actionati-i in judecata pe bunici pt completarea intretinerii minorului.
daca se constata ca tatal a facut tot ce i-a stat in putinta pt a isi gasi un loc de munca, dar saracu' n-a gasit nimic si nu are nici ce bunuri vinde pt a plati pensia si concluzia politiei e ca nu poate plati si nu e rea credinta, iar dvs nu aveti un venit suficient cat sa va intretineti copilul, aveti ceva sanse la procesul pe care vreti sa il incepeti.
eu chiar nu inteleg ce treaba au bunicii pt k voi ati intretinut relatii sexuale din care a rezultat un copilas si nemaiintelegandu va nu mai sunteti impreuna.dc sa va plateasca ei pensie pt copilul vostru??si bunica materna este atunci buna de plate k si ea e bunica.ce ar fi ca toti bunicii sa plateasca pensii alimentare pt nepotii rezultati din relatiile avute de copii lor???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de intretinere Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Cine are obligatia de intretinere a unui batran internat intrun ayil, conform codului civil pana la ce grad (vezi toată discuția)
Bunica paterna poate platii pensia alimentara neplatita... RAMOnaBC RAMOnaBC buna ...am si eu o intrebare.Am auzit pe undeva ca daca tatal neplatitor de pensie alimentara nu are venit si nu poate fi obligat la plata restanta a pensiei ... (vezi toată discuția)