Buna ziua. Din iunie 2010 si pana in februarie 2012 am beneficiat de indemnizatie de crestere copil timp in care am realizat si venituri din activitatea de agent asigurari, realizand o suma de 1516 lei pe toata aceasta perioada. Anul acesta am primit de la AJPIS o decizie de restituire a indemnizatiei in suma de 18.000 lei. Am facut contestatie la AJPIS, mi-au respins-o. Am deschis un proces pentru ca mi s-a zis ca as putea obtine o reducere la plata sumei, adica veniturile din 2010 ar fi prescrise, dar ca nu sunt mari sanse. Pe 20 octombrie 2014 am proces si nu stiu cum ar trebuie sa procedez avand in vedere ca intre timp a aparut Legea 126/2014. Pot cere in instanta anularea deciziei de plata bazandu-ma pe legea mai sus amintita si pe faptul ca intentia mea n-a fost de frauda, atata timp cat mi-am depus la timp Declaratia de venituri (200) si am platit impozitul aferent - art. III alin. 1? In lege se prevede ca trebuie facuta o cerere catre APJIS si o declaratie pe propria raspundere pentru a se anula decizia de plata. Stiu ca n-au aparut Normele metologice, dar cum trebuie sa procedez? Va multumesc mult.
Va rog sa-mi spuneti daca art. I alin1. 1 pct. c din Legea 126/2014 se aplica si retroactiv sau se refera doar la persoanele care vor realiza venituri dupa intrarea in vigoare a acestei legi:
"La articolul 16, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic."
Multumesc.
Cand ma prezint in fata instantei si am urmatoarea formulare - "Onorata Instanta, va rog sa tineti cont si de art. II alin. 1 din Legea 126/2014" mai trebuie sa spun si ce contine acest art.sau este suficient doar numirea articolului? Multumesc mult.