avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare sau donare imobil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare sau donare imobil?

Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Cinthya , utilizator 08:00, 14 Octombrie 2014
Eu nu va sfatuiesc sa incheiati actul de vanzare, nu cred ca o sa puteti minti in instanta sa ziceti ca sunteti cumparator de buna credinta, ca nu ati stiut ca mama avea datorii si ca nu din pricina asta vi-l " vinde" tocmai acum.
N-o sa puteti proba nici ca ati platit pretul. Daca se admite ca vanzarea sa fie revocata, practic ati cheltuit bani degeaba cu vanzarea si veti mai plati in plus si cheltuielile de judecata pt revocatorie.
Donatia e si mai usor de revocat pt ca nu trebuie dovedita reaua credinta a cumparatorului.
Daca incheiati un act cu mama , oricare ar fi el, va asumati riscul ca tranzactia sa fie revocata.
In plus, mama isi mai suma riscul sa i se faca plangere penala de catre creditor.

Art. 239

Abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Intelegeti-va cu creditorul sa platiti suma in rate ceva mai mare decat aia 10 lei si daca semnati o intelegere, mama vinde linistita.

Dar mama mea nu a girat cu imobilul...plus ca banca a retinut si cei 2500 de euro din cont...deci practic ar mai fi de achitat 16000 lei si se face proprire si pe pensie. Chiar ar putea sa vina banca sa i-a unica locuinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer prorietate airtobreathe airtobreathe Buna ziua, Intrucat tatal meu are datorii mari si nu poate sa le plateasca, existand riscul unei executari silite in curand, mama a decis sa ii achite ... (vezi toată discuția)
Executare silita estbia estbia Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde la o intrebare: Din motive uzuale in zilele noastre, privind clauzele abuzive ale contractelor de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind vanzarea unui apartament IoanBD IoanBD Buna ziua! As dori si eu sa stiu in ce conditii pot parintii mei sa treaca apartamentul pe numele meu. Parintii mei sunt divortati de 2 ani, nu au facut ... (vezi toată discuția)