avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - datorii comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - datorii comune

buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o informatie. in urma unei casatorii de 7 ani, am divortat de sotul meu la notar. La desfacerea casatoriei nu am facut si partajul, intrucat am considerat ca nu avem bunuri comune. In casatorie eu am venit cu un apartament pe care l-am primit mostenire de la o matusa, iar impreuna nu am achizitionat alte bunuri de valoare. Singura sa contributie a fost participarea la renovarea apartamentului. In timpul casatoriei el a contractat un credit destul de mare, credit pe care l-a garantat cu o ipoteca pe casa mea. Mentionez ca am fost de acord cu acest lucru si am semnat ca coplatitor in acest contract. Banii au fost folositi pentru o investitie in afacerile lui care ulterior s-au dovedit paguboase si toti banii s-au pierdut. Ulterior divortului, la aproape un an, el doreste sa facem partaj, pe motiv ca datoria de la banca este o datorie comuna si trebuie s-o impartim. Mentionez ca rata lunara este foarte mare, eu nepermitandu-mi sa platesc nici jumatate din ea. Pe parcursul casatoriei eu am avut venituri modeste spre deosebire de el care castiga destul de bine. Va rog sa-mi spuneti in ce masura eu pot fi obligata la plata acestui credit si care sunt riscurile acestui partaj pentru mine. imi pot pierde casa?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:26, 20 Octombrie 2014
ce treaba are refinantarea aici?

dorea sa nu vb de compensare ci de regresul sotului ramas debitor si insurat iar...evident, pt ratele platite laolalta
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
Liliana Gradinaru, Avocat
Refinantarea are treaba, sotii pot incheia un partaj in care, fiecare, in termen de x zile, sa achite partea de x% sau de y lei din creditul comun partajat, facand un alt imprumut sau folosind orice alta sursa.
Astfel, creditul moare, fiecare ramanand cu alta datorie la mama, la alta banca sau cu mai putine economii.

:ban: Va rog nu mai folositi expresii jignitoare ori acuzatoare, fiecare are dreptul la opinie daca nu-i ataca pe ceilalti useri. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Divort mariana_d mariana_d Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti care sunt pasii pentru deschiderea unui divort ( cu partaj), fara minori. Ce se intampla daca apartamentul comun ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pe ap ipotecat nu e datorie comuna? micheller micheller Sunt in proces de partaj cu sotul. Avem de partajat un credit comun, care insa este garantat numai de mine prin ipoteca asupra apartamentului pe care l-am ... (vezi toată discuția)