Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand "valoarea bruta a actiunilor" pe care o achita actionarul majoritar. Mai precis, aveam de pe vremea lui Vacaroiu, cate o actiune fiecare, la o firma din Timisoara, prin programul de improprietarire in masa din anii '90. Din cate am inteles din ziarul Bursa din 16.09.2014, societatea asta a noastra a fost preluata de altcineva si conform nu stiu carei legi, ni s-au cumparat actiunile, la toti actionarii minoritari. Intrebari:
1. E legal asa ceva, sa te oblige sa-ti vinzi actiunile ? (Noi am luat deja banii crezand ca-s dividende....n-am citit atent mandatul).
2. Trebuie sa platim si CAS (la Casa de Sanatate) pentru suma asta ?
3. Ce formular trebuie sa completam la ANAF pentru suma asta ? Pe spatele bonului primit de la postas scrie ca trebuie sa declaram pana la data de 25.05.2015, suma asta.
Noi suntem dascali, amandoi, si nu avem alt venit fiecare, decat salariul.
Faceti copii dupa ambele parti ale mandatului si il atasati la declaratia 200. Pana la urma nici nu conteaza numarul caci nu il treceti nicaieri si mai ales ca valorile sunt egale.
Nu completati contul bancar. Treceti datele de identificare si cnp-ul, bifati la tipul de venit si treceti venitul brut si atat.
Tocmai voiam sa completez formularul 200 referitor la problema mea descrisa mai sus.
1. Vad ca are trei pagini. A treia pagina e o anexa. Trebuie si pe aceea sa o completez ? Cumva, se repeta.
2. Trebuie sa completez declaratia 200 in doua exemplare pentru mine si doua pentru sotul ? (Asta....am auzit de la o cunostinta dar nu intelegeam de ce ).
Anexa e de fapt o multiplicare a zonei in care se trec valorile si va e de folos daca ati avea mai multe tipuri de venit. Asa ca in cazul dumneavoastra nici nu mai trebuie s-o listati.
O completati in dublu exemplar, una la ei si una la dumneavoastra.
Am facut in luna martie 2015 asa dupa cum mi-ati spus. Dar ce sa vezi ??? Acum cateva zile mi-a venit decizia de impunere pentru porcaria aia de cupon al lui Vacaroiu (ii doresc sa crape in chinuri). Acolo scria ca am "arenda" si 'cesionarea bunurilor", in loc sa scrie, asa dupa cum am bifat eu, "transfer titluri de valoare".
M-am dus la ANAF si o doamna blondie mi-a explicat ca ea mi-a procesat declaratia 200 si ca nu a putut sa scrie decat asa (cu "arenda") pentru ca nu am atasat la declaratie "fisa de portofoliu" !! Si a scris atunci asa in calculator, suma fiind aceeasi de platit, 16%.
La insistentele mele, mi-a spus sa-i sun pe cei care mi-au trimis mandatul postal cu bani, sa-mi trimita fisa de portofoliu. Daca nu, va ramane asa. I-am sunat in ziua aceea dar mi-au spus ca nu pot sa-mi trimita nici o fisa de portofoliu, eu nefiind clientul lor. Mi-au si trantit telefonul la insistentele mele.
Asa ca am ramas cu 'arenda" in calculatoarele ANAF.
Ce pot sa fac? Habar nu am ce-i aia fisa de portofoliu si nici cine e actionarul majoritar care mi-a cumparat fortat actiunea. Cum sa aflu? Cum sa-l determin sa-mi trimita fisa de portofoliu?
P.S. Si de ce avocat.net nu mi-ati spus ca declaratia 200 se depune cu fisa de portofoliu ? Doamna blondie mi-a spus ca daca depuneam la ea declaratia 200 in primavara, nu mi-o primea fara fisa de portofoliu. Atata bataie de cap pentru o suma de 828 lei. !!!
Vanzare actiuni
miha_mimi
Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi.
Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o ... (vezi toată discuția)