avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenzi revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenzi revisal

am avut un control de la itm si am primit 10000 lei ca am transmis un contract dupa 3 zile de la data angajarii ...a mai avut cineva asa ceva ? vreau niste sfaturi multumesc
Cel mai recent răspuns: georgianahandac , utilizator 19:35, 14 Octombrie 2014
Va puteti constitui aparare, de exemplu, pe urmatoarele aspecte :
- dispozitiile art. 21 alin 3 din O.G. nr. 2/2001 prevad ca, la stabilirea sanctiunii trebuie sa se tina seama de împrejurarile în care a fost savârsita fapta, de modul si mijloacele de savârsire a acesteia, de scopul urmarit, de urmarea produsa, precum si de circumstantele personale ale contravenientului si de celelalte date înscrise în procesul - verbal.

- trebuie sa se ia in considerare faptul ca ati intrat în legalitate într-o perioada de timp foarte scurta si ca ati încalcat obligatiile legale fata de o singura persoana si ca nu au fost dovedite antecedente contraventionale în acelasi domeniu.

- de asemenea, solicitarea aplicării avertismentului în locul amenzii poate fi reţinută ca oportună având în vedere împrejurările concrete ale săvârşirii faptei, scopul urmărit nefiind evident eludarea dispoziţiilor legale referitoare la plata contribuţiilor sociale (asigurări de sănătate, şomaj, asigurări sociale , etc. ) cu consecinţe în privinţa salariatului dar şi a bugetului de stat , neurmărindu-se ascunderea adevăratelor raporturi juridice stabilite între părţi - ca dovada ,c.i.m. era semnat de ambele parti -.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, daca am încheiat un contract de munca si nu l-am ... larisaflory larisaflory Bună ziua, daca am încheiat un contract de munca si nu l-am transmis la revisal tot in aceiasi zi ce sancțiuni contravenționale primesc,am avut control ... (vezi toată discuția)
Registrul salariatilor sofishoestrend sofishoestrend in cazul daca am semnat si am inregistrat in registrul electronic contractul de munca inaintea inceperii activitatii cu o zi,iar acesta a fost transmisa ... (vezi toată discuția)