Cu ceva timp in urma, am fost pus sa semnez un act aditional, practic de neconcurenta, in care este prezenta urmatorul articol:
"Salariatul își dă acordul ca Angajatorul persoană juridică să denunțe prezentul act adițional cu clauză de neconcurentă, în mod unilateral, fără termen de preaviz, în orice moment, până la data încetării contractului individual de muncă încheiat de către Salariat cu Angajatorul. Denunțarea se va face prin comunicarea către Salariat a unei notificări, fără a fi necesară nici o altă formalitate."
Dupa ce am mai cautat un pic, am gasit articolul 38 din Codul Muncii, care zice ceva de genul: "Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate."
Asta, in conditiile in care s-a semnat numai in 2 exemplare, si din cate imi dau seama, nu e inregistrata nici la ITM.
Sa inteleg atunci ca practic e ca si cum nici nu ar exista?
Dar daca eu nu semnez ca renunt, si actul e totusi valid, sunt ei obligati sa-mi plateasca suma oferita ca si compensatie pt. ca am fost obligat sa renunt la anumite optiuni?
Art. 1321 C.civ. - Cauzele de încetare
Contractul încetează, în condiţiile legii, prin executare, acordul de voinţă al părţilor, denunţare unilaterală, expirarea termenului, îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea condiţiei, imposibilitate fortuită de executare, precum şi din orice alte cauze prevăzute de lege.
Prin urmare, un act aditional la c.i.m. poate fi denuntat unilateral daca partile au convenit acest lucru.