avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil de catre tata

Buna ziua,
As dori si eu cateva sfaturi prvind un proces de divort si obtinerea custodiei unui copil ( eu sunt tatal).
In acest moment pot dovedi infidelitatea sotiei ( are o relatie extraconjugala de cateva luni) , noi suntem casatoriti de 6 ani , iar fetita noastra are 3 ani. Pot in instanta cere si dobandi custodia ? Ca fapt divers, chiar daca nu pot dovedi eu sunt cel care m-am ocupat mai mult de fetita, mentionez ca sotia mea lucreaza si a stat in postnatal doar cateva luni.
Multumesc mult pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 23:52, 9 Noiembrie 2009
Se spune ca in final dreptatea triumfa.
In astfel de cazuri instantele daca sunt impartiale decid corect, daca sunt manate de sentimente launtrice contradictorii decid cum cred ele ca e mai bine.
Dar problema administrarii probatoriului este una elementara la care instantele sunt obligate a proceda in virtutea legii.
Daca resping probele nu mai pot afla adevarul si poate ca nu le intereseaza adevarul, ci numai ce cred ele fara motive care sa vrea sa fie contrazise.Evident ca probele administrate ii pot zdruncina parerea initiala ceea ce inseamna ca ar fi gresit.Acesta este marele necaz daca o instanta de dreptul familiei este lipsita de impartialitate.
Din punct de vedere psihologic aceasta ar fi o explicatie.

avocat Claudiu Lascoschi
bfanero2009 a scris:
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, inca sunt in dubiu daca de dragul fetitei si a rsicului de a o pierde totusi sa ma fac ca ploua sau sa merg mai departe cu divortul.....

Dintre variantele luate in calcul de dv., o uitati pe cea mai frumoasa: aceea de a avea o discutie cu sotia si de a incerca o impacare.
IN plus, daca nu ati inceput demersurile inca, un drum la avocat va poate ajuta sa culegeti de pe acum probele care va vor fi necesare intr-o eventuala incredintare.
Succes!
Eu v'am spus de la inceput ca, de fapt si de drept, instanta incredinteaza un minor , mai ales de varsta fiicei dumneavoastra,spre crestere si educatie, de regula , mamei. Dar daca puteti dovedica mama e intr'adevar imorala si orice mai puteti dovedi despre ea, cu un avocat bun, puteti castiga procesul.
Nu este normal sa se mearga pe imoralitate daca nu exista.Fabricarea de probe nu este corecta daca nu exista.
Problema atasamentului minorului trebuie sa fie baza incredintarii fata de unul dintre parinti.
Chestia cu imoralitatea nu prea cred ca mai tine.Chiar daca mama e prostituata se poate ingriji de copil.Toata treaba este sa nu practice acasa in prezenta copilului.
In occident chiar exista aceasta meserie, care se spune ca este cea mai veche din lume.
Deci, nu stiu cat mai poate tine chestia cu imoralitatea.
Doar daca ar consuma droguri ar putea merge a se invoca ca si actiune imorala si ilicita.Si asta e foarte greu de dovedit chiar de ar fi adevarat daca este mama este prezenta si are avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
NA! Pana si tu, Claudiu, ai acceptat ideea asta ca imoralitatea nu mai e temei! Mai sa fie minune!
Ce e imoral? Sa calci stramb e imoral? Sau sa se afle ca ai calcat stramb?
Asta e o prostie ceausista de care unii se mai agata!
Am vazut judecatoare care a ras la faza asta cu imoralitatea...

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Vizita minor ralu_2008 ralu_2008 Ce motive ar putea invoca o mama, careia i-a fost incredintata spre crestere si educare un minor, ca tatal sa nu-l poata lua la domiciliul sau, ci sa-l ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)