avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare recurs

buna ziua . am primit citatie sa depun intampinare la recurs , am dus plicul avocatului , iar acesta a depus o intampinare dar nu a semnat-o ca avocat . cand l-am intrebat de ce nu apare semnatura dumnealui mi-a spus ca nu am negociat sa ma reprezinte si la recurs . ce mi se va intampla in aceasta situatie , pot cere penalizarea avocatului pt lipsa de informare ? ce vina am eu daca nu mi-a solicitat nimic , eu crezand ca in 3000 lei dati la fond pt un partaj terminat la primul termen cu o tranzactie ma va reprezenta si la recurs ? pe intampinare nu apare semnatura mea iar eu am iesit din termen pt a depune alta intampinare, ce mai pot face pt ca m-am certat cu av ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:12, 20 Octombrie 2014
Carturarul a scris:

Solutia este sa va intelegeti cu el sau cu un alt avocat care sa semneze intampinarea la recurs.

Obligatia din NCPC se refera la cererea de recurs, nu la intampinarea formulata la cererea adversarului.


Gresita interpretarea dvs - Dispoziţiile legale care configurează obligativitatea asistenţei juridice în recurs, prin avocat sau consilier juridic, sunt următoarele :

„Părţile au dreptul, în tot cursul procesului, de a fi reprezentate sau, după caz, asistate în condiţiile legii. În recurs, cererile şi concluziile părţilor nu pot fi formulate şi susţinute decât prin avocat sau, după caz, consilier juridic, cu excepţia situaţiei în care partea sau mandatarul acesteia, soţ ori rudă până la gradul al doilea inclusiv, este licenţiată în drept” [art. 13 alin. (2) NCPC].

„La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele fizice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2)” [art. 83 alin. (3) NCPC].

„La redactarea cererii şi a motivelor de recurs, precum şi în exercitarea şi susţinerea recursului, persoanele juridice vor fi asistate şi, după caz, reprezentate, sub sancţiunea nulităţii, numai de către un avocat sau consilier juridic, în condiţiile legii” [art. 84 alin. (2) NCPC].

„întâmpinarea trebuie redactată şi semnată de avocatul sau consilierul juridic al intimatului, iar răspunsul la întâmpinare de avocatul sau consilierul juridic al recurentului” [art. 490 alin. (2) teza a II-a NCPC].

Prin urmare, obligativitatea asistenţei juridice prin avocat sau consilier juridic, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege, se întinde asupra cererii de recurs (care cuprinde şi motivarea acestuia), întâmpinării şi răspunsului la întâmpinare, oricăror alte cereri formulate de recurent sau intimat în cadrul recursului, precum şi punerii de concluzii în faţă instanţei de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare in recurs formulata de intimat fara avocat sau mandatar cu studii juridice LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Ce se intampla daca in cadrul unui recurs intimatul a formulat intampinarea personal, fara avocat sau mandatar ruda de gradul 1 sau 2 cu studii ... (vezi toată discuția)
Pentru recurs este obligatoriu un avocat udreacris udreacris Buna ziua ,Am un proces la care s-a dat hotarîre cu recurs.Trebuie sa pun OBLIGATORIU avocat sau pot face eu singur cererea de recurs ?multumesc (vezi toată discuția)
Model intampinare jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de intampinare pentru recursul la Curtea de Apel facut de DGFP intr-un proces de recuperare a taxei de poluare Va multumesc! (vezi toată discuția)