avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical neacoperit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical neacoperit

Lucrez la o firma multinaționala care își desfășoară activitatea 24 din 24 si unde avem posibilitatea de schimb intre colegi.Precizez ca lucrez de luni pana vineri și nelămurirea mea este următoarea: luna trecuta am făcut un schimb cu unul din colegi (am avut nevoie de o zi de vineri libera) urmând a-l înlocui pe acel coleg într-o sâmbăta. Joi am făcut o entorsa și am primit concediu medical pe urgenta 5 zile neputând astfel "onora" sâmbăta respectiva.Acum, conducerea firmei îmi cere totuși sa recuperez sâmbăta în care am fost în medical pe temeiul ca nu îmi este acoperita, nefiind ziua mea lucrătoare,deși eu zic ca a devenit o zi lucrătoare pentru mine făcând schimbul respectiv.Trebuie recuperata acea zi?
Cel mai recent răspuns: carrinc , utilizator 15:57, 18 Octombrie 2014
In practica uzitata, nu se recupereaza astfel de zile.
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in weekend agentuoo7 agentuoo7 Buna ziua, ma numesc Vlad Nicolae. Lucrez intr-o companie multi-nationala care-si desfasoara activitatea 7 din 7. De curand am avut un concediu medical 3 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in zilele de week-end corina30tg corina30tg Buna ziua. Situatia este urmatoarea: lucrez intr-un spital, deci inclusiv sambata si duminica, 3 ture.Programul a fost urmatorul: luni si marti tura 1, ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)