avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... \\"Instrucțiuni de utilizare oficiale, pentru Dosarul ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Instrucțiuni de utilizare oficiale, pentru Dosarul Electronic de Sănătate" sau neprotejarea datelor cu caracter personal?

Poate am inteles gresit. Rog a nu fi certata rau... :((
Redau un fragment dintr-o stire dintr-un cotidian online (nu am voie sa fac reclama).

" În ceea ce privește titularul Dosarului Electronic de Sănătate, acesta îl va putea accesa numai prin protalul dedicate DES, după autentificarea în baza codului de asigurat (înscris pe cardul național de sănătate) sau cu ajutorul CNP-ului, a codului de acces suplimentar propriu și a matricei de securitate eliberate, la cerere, pe baza actului de identitate, de la medic."

Seful de partid care strange semnaturi pentru anumit candidat are posibilitatea ca pe baza datelor furnizate de mine (nume, prenume, CNP, nr de telefon si alte minunatii care le cer), sau administratorul de bloc (care tot solicita in fiecare perioada de "alegeri" sa ii reactualizez sub diferite pretexte "xerocopia" Cartii mele de identitate si pe fata si pe verso), sa ma "cotrobaie" si in "Folder-ul" meu de sanatate?

Just asking, am avut ceva discutii intre noi, vecinii...Suntem exasperati de genul de "disperati" care tot solicita datele personale ba pentru sondaje, ba pentru sustineri, ba pentru "reactualizare"... Acum sunt la moda "sondajele" cu luatul datelor personale.
Sper ca am incadrat corect (si nu pe la "vecinii de bloc") subiectul.

Alte discuții în legătură

Notificare din partea asociatiei de proprietari livache74 livache74 Buna ziua, am primit toti propietarii in cutia postala o NOTIFICARE din partea sociatiei de propietari , sa depunem in cutia asociatiei la cererea presdintelui ... (vezi toată discuția)
Hotarare abuziva a com.ex. conjoint conjoint Com. ex. al asociatiei a hotarat obligarea proprietarilor sa completeze si sa depuna in termen o declaratie tipizata cu datele personale CNP-ul adresa de ... (vezi toată discuția)