avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unic mostenitor

In urma decesului tatalui meu ....cei de la primarie mi-au dat un fel de hartie pentru deschiderea succesiunii si m-au trimis la notar.
Eu si mama suntem singurii mostenitori (nu mai am frati), bunuri ramase un apartament. Mentionez ca nu au trecut 6 luni de la decesul tatalui meu.
Am fost la un notar si mi-a spus ca trebuie sa fac succesiunea dupa tata ...intre mine si mama mea si ne-a spus un tarif de 1000 ron.....apoi am fost si la un avocat i-am explicat...si mi-a spus ca e mai usor ..nu stiu cum prin instanta ...si sa nu mai ma duc la notar si tariful ar fi de 1500 ron.
Poate nu m-am exprimat foarte corect..nu inteleg termenii...rugamintea mea este daca puteti sa imi dati un sfat ce sa fac sau sa deslusesc de ce sunt doua modalitati pentru a declara unicii mostenitori respectiv prin notar sau instanta....
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:19, 27 Mai 2009
certificatul de mostenitor vi se elibereaza de catre notar .
mergeti la notar , dati declaratie de acceptare a succesiunii, si apoi , puteti dezbate succesiunea in termenul de doi ani pt a fi scutit de impozit .

daca optati pt dezbaterea partajului succesoral in instanta , puteti incheia in acest sens o tranzactie ( binenteles in masura in care cadeti de comun acord cu mama dvs ) .
aveti nevoie de actele de proprietate, certificatul de deces, certificatul de mostenitor, anexa 24 de la primarie, buletinul, tranzactia si cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)
Cost total succesiune / recomandare notariat / alte mici intrebari TzapInferno TzapInferno Buna ziua. Impreuna cu mama mea avem de facut o succesiune in urma decesului tatalui meu. Mostenirea ar consta in 2 apartamente, in Bucuresti ambele, unul ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Oana_G Oana_G Mai exista vreo cale de realizare a taxei de succesiune in afara de cea prin intermediul notariatului, si cam cat ar fi aceasta taxa? (vezi toată discuția)