avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cash onorariu prestare servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cash onorariu prestare servicii

Buna ziua,
In cazul unui contract de colaborare/conventie civila prestari servicii (intre o firma si o persoana fizica) in valoare de 25.000 lei cat se poate plati prin banca si cat prin casa. Se poate plati toata suma cash?
Va multumesc pentru opinii.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:25, 26 Octombrie 2014
ok , nu va contrazic , sunteti mai in tema decat mine .
dar ma gandesc , 25000 echivaleaza cu o greutate considerabila . sincer eu nu am dat in viata mea atatia bani doar ca salariu ....
cum poate justifica in acest caz casa , ca vorbim de pretul unui Logan , nu de un salariu .
nici de pe card nu ai voie sa scoti mai mult de 8000 de lei in 24 de ore , decat cu rezervare .
Este vorba de servicii de consultanta. Plata se face de catre un SRL catre o persoana fizica, deci fara factura, ci in baza pv de receptie a serviciilor. Inteleg ca nu se poate fractiona in plati de 5000 lei/zilnic, in mai multe plati si nici asimila salariului.
Eu stiam ca o tranzactie nu poate fi fractionata, deci poti plati maxim 5000 lei cash si restul prin banca. Nu stiu daca se poate asimila unui salariu si platita integral prin casa sau daca s-a schimbat ceva in plafonul de 5000. Multumesc tuturor pentru interes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
blueblue, utilizator
separatistul a scris:

25000 echivaleaza cu o greutate considerabila . sincer eu nu am dat in viata mea atatia bani doar ca salariu ....

Pentru ca nu sunteti ASF :D

Revenind la subiect:

Exista vreo limitare la platile efectuate catre persoane fizice? Ma refer inclusiv la PFA. Din cate stie eu limitarea este doar la tranzactii intre persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata mai mare de 5000 lei mihaelatanasactb mihaelatanasactb o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Plafon plati catre firme rodik_201 rodik_201 Doresc sa deschid un srl neplatitor de TVA cu impozit pe profit. Intrebarea mea se refera la platile catre furnizori(cumparare de legume in vederea ... (vezi toată discuția)