avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inceperea urmaririi penale - durata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inceperea urmaririi penale - durata

De la data de cand se dispune inceperea urmaririi penale si pana la data cand se trimite dosarul in judecata, cat timp dureaza?
Prin ce proceduri trebuie sa treaca inceperea urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 11:27, 26 Octombrie 2014
Just-drept a scris:

patrascu razvan a scris:

In mod normal durata este data in functie de complexitatea cauzei; dupa inceperea urmariri penale "in rem" in scopul urmaririi penale"in personam" se efectueaza acte de urmarire penala gen: audierea persoanei vatamate, a partii civile si a partii responsabile civilmente, a martorilor, recunoasteri in grup, confruntari, reconstituiri, metode speciale de supraveghere etc.




Multumesc d-le av. Patrascu Razvan, poate ca d-stra cunoasteti mai bine procedura unei cercetari de urmarire penala, insa obiectez la faptul ca odata ce actiunea de urmarire penala e in sarcina procurorului, nu cred ca confruntarile sau reconstituirile le aplica procurorul. Cu alte cuvinte, procurorul doar aduna probe si audiaza martori, suspecti, parti vatamate, iar la urma intocmeste rechizitoriul, iar in instanta exista confruntari si reconstituiri.
Nu stiu daca procurorul cheama la audiere pe partile suspecte si partile vatamate in aceeasi zi in biroul sau pentru a audia si a ii pune fata-n fata pentru confruntari. Asta doar instanta poate hotari confruntarea, nu si procurorul.
Scuzati-ma ca am obiectat, dar mi-am spus parerea si ceea ce cunosc, cu toate ca nu sunt asa de priceput ca d-stra.


Aici ar trebui sa asculti de domnul avocat, care este un bun cunascator intr-ale penalului. Art 131 al.(4): Organul de urmarire penala (organ de cercetare penala sau procuror) sau instanta poate incuviinta ca persoanele confruntate sa isi puna reciproc intrebari.

Nu stiu in ce domeniu activezi..dar daca dreptul ar fi asa usor l-ar face toata lumea. De aceea exista specialisti:)

Spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala piatravasile piatravasile Buna seara. As dori sa stiu care sunt pasii care se fac dupa ce a fost depusa o plangere penala? (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)