Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire RCA dupa moartea tatalui

Buna ziua.Daca parinti mei au fost divortati timp de aproximativ 25 de ani, iar noi copii am ramas in grija mamei iar tatal meu a plecat si nu a mai tinut legatura cu noi in acest timp, el traind singur in acest timp si nemaivand alte rude decat pe noi am avea dreptul la despagubire rca dupa ce tatal nostru a fost omorat intrun accident rutier in care vina a fost a celelaltei persoane? Am inteles ca despagubirea rca se bazeaza pe starea emotionala suferita de persoanele apropiate victimei , si noi care am suferit enorm de la o varsta frageda lipsa tatalui nostru.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:00, 27 Octombrie 2014
Copiii defunctului sunt moștenitori, prin urmare și din acest motiv se pot constitui parți civile în cadrul dosarului. Că vor primi sau nu despăgubiri sau cat va fi cuantumul acestor despăgubiri, va stabili instant de judecată.
In mod cert ati incercat o suferinta morala prin pierderea parintelui, indiferent daca in timp v-a fost alaturi sau nu. Constituiti-va parte civila si solicitati daune morale si materiale daca ati contribuit cu ceva la cheltuielile de inmormantare si de pomenire.

Evaluarea in concret si acordarea daunelor materiale va fi facuta de instanta in urma administrarii si analizarii probatoriului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu deces leohodaian leohodaian Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul. Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita ... (vezi toată discuția)