Bună seara, apelez la dumneavoastră în speranța că voi primi o lămurire la problema
pe care o am.
Acum 2 luni am fost depistat la volanul atovehicolului sub influiența alcolului, motiv pentru care am fost condamnat.
Aceasta este sentința pe care am primit-o și pe care o atașez:
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Conf art. 396 alin. (1), (4) NCPP raportat la art. 83 CP. stabileşte pedeapsa de 4050 lei amendă penală (135 zile amendă x 30 lei/zi) în sarcina inculpatului Lupu Costel pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului prev de art 336 alin 1 NCP cu aplic art 375 şi 396 alin 10 NCPP . Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prevăzute de disp. art 63 C.pen conform cărora în cazul neexecutării cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, aplicată prin prezenta sentinţă , numărul zilelor –amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare . În baza art. 274 alin. (1) NCPP obligă pe inculpat la plata sumei de 270 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 29.10.2014.
Document: Hotarâre 303/2014 29.10.2014
Întrebarea mea este ce se întâmplă cu carnetul de conducere, se mai dă o sancțiune administrativă din partea poliției despre care voi fi înștiințat în momentul când ajunge sentința dată la poliție, sau cum se procedează.
Explicati-le distinsilor domni politisti ca instanta doar v-a stabilit amenda penala, apoi a amanat aplicarea ei, ceea ce presupune ca dvs nu sunteti condamnat la nici o pedeapsa si nici nu veti executa pedeapsa stabilita de instanta.
Aratati-le si dispozitiile art.103 alin.1 lit.c poate inteleg sau eventual sa va interpreteze ei ce v-am subliniat eu.
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
Art. 334, al. 1, ncp
ioana137
Am primit urmatoarea solutie la o infractiune rutiera incadrata in art. 334, al. 1. As avea cateva intrebari legate de sentinta de mai jos:
a) ce se intampla ... (vezi toată discuția)