dupa cat timp pot sa ma prezint la examen auto daca mi s-a anulat permisul ,in urma unui accident de circulatie (parasirea locului accidentului) ,am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare cu perioada de supraveghere de 3 ani ( hotarare definitiva)
Solutia pe scurt: I. În baza art. 396 alin. 1 din C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ............... DP, - la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal , - la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 din Codul Penal. Constată că cele două infracţiuni sunt concurente şi în temeiul art. 33 lit. a din C.pen. din 1969 şi art. 34 alin. 1 lit. b din C.pen. din 1969, cu aplic. art. 5 alin. 1 din C.pen. dispune contopirea pedepselor de 6 luni închisoare şi 2 ani închisoare în pedeapsa cea mai grea, cea de 2 ani închisoare. În baza art. 91 C. pen. cu aplic. art. 5 alin. 1 din C.pen. şi a art. 16 alin. 2 din Lg. nr. 186/2012 pentru punerea în aplicare a Codului penal dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen.
acuma am o alta nelamurire": oare permisul meu chiar este anulat sau nu?
avocata mea mi-a zis ca este anulat dar nu stie dupa cat timp pot sa dau examen pentru redobandire,dar ieri m-am prezentat prima data la serviciul de probatiune si am intrebat si acolo si mi s-a spus ca daca ar fi anulat acest lucru ar aparea scris si pe sentinta(hotararea judecatoreasca) dar la mine nu scrie nimic despre permis