avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului?

Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand cumparatorul o inscrie la politie pe numele lui. Eu in calitate de vanzator completez doar pe talon [ instrainat catre, semnatura si data ]. Sunt sanse de 90% s nu fie inscris de noul propietar in 30 de zile. Si toate amenzile ajung la mine. Care este procedura pentru radierea de la politie, mai exact de vanzare cumparare? Eu din ce am inteles prima data se face CV apoi merg la administratia financiara, platesc ce este de platit, apoi ce fac? Merg la inmatriculari auto cu placutele de inmatriculare si completez cererea pentru radiere?
Cel mai recent răspuns: bogdanalexandru13 , utilizator 18:05, 4 Noiembrie 2014
Pana la urma daca nu gasesc o rezolvare asa o s fac, bifez in CV ca pastrez numarul de inmatriculare si platesc taxa pe un an. Dar daca eu o radiez, cumparatorul nu poate scoate numar provizoriu in aceiasi zi? Adica fac CV ul, o scot de la financiar, o radiez la politie si el in acelasi timp s scoata numere provizorii. Pe .drpciv.ro nu am gasit nimic, doar procedura de inmatriculare, pe care evident nu o pot deschide ptr ca este un format ciudat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani alexandruteutisan alexandruteutisan Am un autoturism mai vechi de 30 ani si vreau sa-l radiez din circulatie , am facut declaratia la notar ca nu va mai fi pusin circulatie , am fost la fisc si ... (vezi toată discuția)