avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie fara contract inregistrat la fisc!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie fara contract inregistrat la fisc!

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire.In luna Octombrie pe data de 18 m-am mutat cu chirie impreuna cu prietena mea in chirie la un domn in casa ,nu apartament in bucuresti ..o casa cu mai multe camere ..1 din ele fiind a noastra !Am facut un contract "privat "intre noi si propietar ..scris de mana de propietar in care ne spune conditiile si unde avem acces in casa ce sa facem si ce nu avem voie sa facem ,etc!
Propietaru ne-a obligat prin prisma faptului ca eram in criza de timp sa facem "contract " pe 1 an cu conditia ca daca nu facem nu ne primeste pe termen mai mic ..noi acum dupa 2 saptamani i'am platit chiria pe camera 600 ron respectiv 900 cu tot cu intretinerea 150 pe cap de om iar din garantia ceruta de propietar am achitat jumatate adica 450 ron ...urmand sa mai achit pe daca de 5 decembrie 2014 restul de 450...dar noi nu vrem sa mai stam in aceasta casa din cauza stresului provocat de propietar stand cu acesta in aceeasi casa si batandu-ne la usa ori de cate ori vrea acesta ..pe langa faptul ca ne jigneste prin" intepaturi fine" de fiecare data cand vrea ..nu ne putem odihni si ne streseaza tot timpul fiind pe acelas etaj cu noi in alta camera ..chitanta nu ne-a dat la plata a jumatete din garantie ...iar noi nu stim daca plecam pe data de 18 adica dupa 1 luna achitata integral si cu jumatate din garantie platita daca propietarul accepta sau avem voie ....ce sa facem ca sa putem pleca sa nu avem probleme cu acest om..tinand cont ca avem un contract scris de mana de propietar iar noi semnand pe acesta si dandu-ne datele personale ..
Va rugam sa ne spuneti ce sa facem si daca putem pleca fara vre-o problema ...o zi buna ...multumesc!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:38, 10 Noiembrie 2014
pe langa amenda omului cu chiria , o sa luati si dumneavoastra o alta amenda deoarece sigur nu aveti viza flotanta la adresa respectiva.
deci....trageti concluziile , analizati situatia , si cititi cu atentie ultima propozitie din sfatul doamnei AVLIL.
Proprietarul nu poate sa va oblige sa stati la el in chirie chiar daca ati semnat un contract iar voi puteti pleca oricand daca doriti. e clar ca pierdeti garantia pe care i-ati dat-o, pt ca nu respectati perioada contractuala, probabil ca a scris asta in contract, vedeti si ce a scris la obligatiile proprietarului (daca a scris asa ceva) si la obligatiile chiriasului. Eu l-as anunta ca nu mai doresc sa stau la el in chirie doar in ultima zi, si sa nu am prea multe bagaje de transportat pt ca cine stie, mai pune mana pe ceva, si i-as zice toate nemultumirile, poate pe viitor sa nu o mai pateasca altcineva la fel, si poate ii da si lui de gandit sa lase chiriasilor intimitatea de care au nevoie, nu sa ii streseze.
De flotant nici nu ar fi putut fi vorba pt ca trb sa mergeti impreuna cu proprietarul la serv. evid. persoanelor si cu contractul inregistrat la ANAF, ori cum nu exista inregistrarea... si proprietarul nu a dorit sa va faca flotant, nu va are cu nimic la mana! cautati o camera fara proprietar pe aproape!
larrym a scris:

Proprietarul nu poate sa va oblige sa stati la el in chirie chiar daca ati semnat un contract iar voi puteti pleca oricand daca doriti. e clar ca pierdeti garantia pe care i-ati dat-o, pt ca nu respectati perioada contractuala, probabil ca a scris asta in contract.

Nu e vorba doar de garanție. E vorba că au încheiat contractul pe un an și indiferent dacă stau sau nu, proprietarul îi poate obliga să plătească chiria pe toată durata contractului.

Faptul că proprietrul nu a înregistrat contractul la fisc, îl face pe acesta pasibil de o amendă din partea organului fiscal, dar asta nu înseamnă că acel contract nu evalabil.

Vedeți care e perioada minimă de preaviz pe care o poate da chiriașul proprietarului în cazul în care renunță la contract și notificați-l cât mai repede cu faptul că doriți să reziliați contractul. Doar după perioda de preaviz veți putea să nu mai plătiți chirie.

Bineînțeles. de cele mai multe ori în asemenea situații, părțile ajung la o înțelegere. Mai lăsați și D-voastră și va mai lăsa și proprietarul.
Probabil că veți pleca dar veți pierde garanția.
E important însă să obțineți de la proprietar o reziliere în scris a acelui contract pentru ca să nu vă mai poată cere chiria după ce ați plecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ... robert1972 robert1972 locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Proprietarul solicita reparatii dupa 3 luni de la desfiintarea contractului Ionutbog Ionutbog In luna septembrie 2013 am incheiat un contract de inchiriere (facut de mana si nedeclarat la fisc) pt un ap. cu o camera pe o perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)