avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Livrare legume de producător agricol catre un SC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Livrare legume de producător agricol catre un SC

Buna seara, spuneți-mi vă rog, eu ca producător agricol în ce condiții legale imi pot livra legumele catre sediul unei SC? Este aceeași procedura ca atunci când un reprezentant de-al SC ar veni la mine si ar cumpara de la solar pe baza de borderou de achizitie?

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 20:21, 12 Noiembrie 2014
DA. Dealtfel asta se si intocmeste. Trebuie sa mai prezentati copie dupa buletin si certificatul de producator, tot in copie.
Ca o completare, vedeti Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, care a intrat in vigoare la 03 noiembrie 2014.

Art. 7. - (1) Exercitarea activităţilor de comerţ cu ridicata sau comerţ cu amănuntul a produselor agricole obţinute în ferma/gospodăria proprie de către producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător se realizează în baza carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol.
(2) Se interzice vânzarea produselor cumpărate de la terţe persoane în baza carnetului de comercializare.

Art. 11. - (1) Pe durata transportului produselor achiziţionate de la producători agricoli pe baza carnetului de comercializare, cumpărătorul trebuie să deţină fila din carnet care justifică provenienţa mărfii, cu excepţia achiziţiei acestor produse din pieţe agroalimentare, târguri şi pieţe ambulante, pentru care se aplică prevederile art. 15.

Art. 20. - După 180 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, se interzice utilizarea următoarelor documente la cumpărarea produselor agricole de la producători agricoli persoane fizice:
a) borderoul de achiziţie (de la producători individuali) (cod 14-4-13/b), prevăzut la nr. IV, nr. crt. 39 - Mijloace băneşti şi deconturi - din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 3.512/2008 privind documentele financiar- contabile, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 870 şi 870 bis din 23 decembrie 2008, cu completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii cu amanuntul efectuate in piete agroalimentare olarasu ileana olarasu ileana ce act ar trebui sa intocmeasca sau sa detina o societate comerciala care achizitioneaza de pe piata libera produse agroalimentare cu amanuntul, avind in ... (vezi toată discuția)
Condiții atestat de producător legume Sofiaandrada Sofiaandrada Buna ziua . Pana anul acesta am cultivat legume diversificate pe suprafețe diverse de pana la 500 m însă anul acesta detin toți 500 mp de solar ... (vezi toată discuția)
Carnet de comercializare pentru vanzari online Centaphi Centaphi Buna ziua! Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in ... (vezi toată discuția)