Cel de-al doilea copil al meu se va naste in timpul Cic-ului ptr primul copil. Intrebarea mea e daca angajatorul ar trebui sa-mi acorde ajutorul de crestere copil ( salariul mediu brut pe firma) ptr cel de-al doilea copil, in conditiile in care contra tul meu de munca e suspendat de drept ptr cic.
Eventual as avea nevoie de o dovada legislativa,a daca raspunsul e afirmativ, ptr ca cei de la resurse umane spun ca nu stiu cum sa procedeze si unde sa se intereseae.
Multumesc
Vi s-au postat doua texte de lege care arata clar ca se acorda acel ajutor de nastere chiar daca aveti c.i.m. suspendat.
II puteti arata angajatorului dvs , aceste texte de lege ca sa nu mai aiba astfel de indoieli.
Daca veti verifica prevederile din CCM referitoare la ajutorul de nastere, veti vedea ca nu spun nimic despre starea CIM (suspendat sau nu). Legea ofera acest prerogativ de a putea primi sume acordate prin CCM (nu pentru munca prestata) tocmai in perioada de CCC.
Nu vad de ce angajatorul are probleme in realizarea acestui lucru. E dreptul dvs.