avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problemă insolvență - faliment !
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problemă insolvență - faliment !

Pe parcursul executării contractului , când investiția era terminată în proporție de 98 % ,statul român a introdus un act normativ–restrictiv care a transformat o investiție viabilă cu posibilități reale de implementare și funcționare,(proiectată special pentru ce a fost aprobată),așa cum a fost aprobată de specialiștii Băncii BRD departamentul Investiții Fonduri Europene, FNGCIMM , Guvernul României prin organismul desemnat Agenția pentru Finanțare Investițiilor Rurale (AFIR) fostă Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și Comisia Europeană prin FEADR, înt-un proiect INUTIL, INEFICIENT-NERENTABIL economic (NAȚIONALIZARE – CONFISCARE –EXPROPRIERE ) (SPOLIERE)! Este normal că până la intrarea în insolvență- faliment nu a fost decât problema de timp.Mai mult,nu putem propune nici un plan de reorganizare ,întrucât actul normativ restrictiv introdus de statul român ,are caracter permanent . Am garantat creditele cu bunurile persoanei juridice dar și-a persoanei fizice (fideiusor) pentru cofinanțarea acestui proiect ! Într-un caz ca acesta pot invoca forța majoră ,imposibilitatea fortuită față de cei înscriși la masa credală ?
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
neamtu 2, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:25, 17 Noiembrie 2014
Procesul a fost deschis în anul 2005 la Centrul International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID) de pe langa Banca Mondială, cea mai înaltă instanţă judecătorească pentru litigiile economice, şi viza decizia autoritatilor române privind eliminarea unor facilităţi fiscale acordate grupului European Drinks pentru investiţiile în zonele defavorizate
Acesta este primul proces pe care statul român îl pierde la ICSID.
În ultimii ani ai arbitrajului, Viorel Micula a fost reprezentat de Shearman & Sterling (Londra şi Paris) şi firma locală de avocatură Dragne & Asociaţii, ceilalţi reclamanţi fiind reprezentaţi de King & Spalding (Londra, Washington şi Houston).
România a fost reprezentată de firma internaţională Freshfields Bruckhaus Deringer (birourile din New York, Frankfurt şi Paris) şi firma locală de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).Casa de avocatură NNDKP nu comentat informaţia din raţiuni de confidenţialitate iar reprezentanţi ai ministerului de Finanţe nu au furnizat până la publicarea acestei ştiri niciun punct de vedere.

Aveti de unde alege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropiere sau spoliere ? neamtu 2 neamtu 2 În anul 2009 mi-a fost aprobat de autoritățile române și de Comisia Europeană un proiect cu fonduri europene . Fiind vorba de o pensiune în Delta ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract? statul trebuie să răspundă penal? neamtu 2 neamtu 2 In anul 2009 am semnat un proiect cu fondurii europene prin programul PNDR ! În acest contract contract Guvernul României cât și Comisia Europeană s-au ... (vezi toată discuția)
Ziua europeana a concurentei si competitivitatii in romania – ed. iv dumitru2000 dumitru2000 Am gasit pe net urmatorul anunt intersant: "ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI si COMPETITIVITATII in Romania – ed. IV Palatul Parlamentului, 6 Noiembrie ... (vezi toată discuția)