avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pierdere proces de suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pierdere proces de suspendare permis auto

Buna ziua,

As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile.
Mi-a fost suspendat permisul auto pentru o depasire pe linie continua si am contestat in instanta aceasta supendare din motive personale (avem foarte mare nevoie de permis in acea perioada). In urma procesului, s-a respins cererea de anulare a suspendarii. Nu vreau sa mai depun recurs pentru ca stiu ca am gresit si ca nu am sanse de castig. Decizia a fost data pe 12 Noiembrie. Ce ar trebui sa fac ca sa nu imi fie prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Am citit pe undeva ca trebuie sa legalizez decizia si cu aia sa ma duc sa predau permisul la politie. Sau pot sa ma duc direct la politia rutiera si sa predau permisul? Pot sa duc permisul in orice oras sau trebuie sa il duc la rutiera care mi l-a emis/ care tine si de domiciliul din buletin.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mediterana , utilizator 17:54, 22 Iulie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
simonette12 a scris:

@hotumattua
Pentru ca este in interesul contravenientului sa depuna in termen permisul de conducere si pe cale de consecinta solutia definitiva a instantei cu data ramanerii definitive.




Doamna, se pare ca nu ati inteles postarea mea, imi raspundeti pe langa subiect. Predarea permisului este una iar alaturarea copiei dupa sentinta este alta. Deci contravenientul trebuie sa predea permisul, prin una din metodele legale - una din ele poate fi trimiterea prin posta, prin metoda trimiterii de documente de valoare, "scrisoare cu valoare declarata" se numea candva - dar nu trebuie sa ataseze hotararea instantei, politia fiind parte in proces.
Dar se pare ca noua ne place sa stam la coada la ghisee, sa ascultam cu capul plecat, sa respectam ce spune micul dictator de acolo.
Salut,

Am citit legea, am discutat cu politia rutiera si de la Bucureti si cea din Teleorman, unde mi-a fost suspendat dreptul de a conduce.
Eu vad lucrurile in felul urmator, cel putin i ncazul meu:
S-a dat sentinta cu posibilitate de atac in 30 de zile de la comunicare. Daca nu vreau sa depun recurs merg la Judecatorie dupa cele 30 zile de la comunicare si solicit sa imi faca decizia definitiva. Impreuna cu aia ma duc la politie in termen de 15 zile si depun permisul. Altfel pot depune recurs si dupa ce se da sentinta (care este definitiva) am 15 zile sa depun permisul la politia rutiera.

Va rog sa ma corectati daca gresesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Gabriela Pintea a scris:

@ simonette12

Este evident că opinia dvs. este cea corectă. Poliția nu poate pune în executare hotărârea instanței de fond și pentru că, în materie contravențională, căile de atac au fost întotdeauna suspensive de executare. Nu se poate ca, în același timp, o persoană să predea permisul și să exercite o cale de atac. Ar însemna că este pusă în executare o hotărâre a cărei executare este suspendată, ceea ce este un nonsens.


@ romeo_ovidiu@yahoo.com

Permisul trebuie depus atunci când v-a spus poliția să îl depuneți. Oricum, poliția nu vă va primi permisul înainte de expirarea termenului în care puteți exercitată calea de atac, cu excepția situației în care puteți face dovada că ați renunțat la exercitarea acesteia.


fain:D

sigur, este ...ca pe legea veche aveam nevoie de irevocabila..iar pe asta noua de definitiva

oricum suntem in sfera contenciosului,,si nu inteleg avalasa repropsurilor

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)