avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... folosire telefoane mobile de conducătorii de autobuz
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

folosire telefoane mobile de conducătorii de autobuz

Art.36 al.3 din OUG 195/2002 permite conducătorilor auto să folosească telefoanele mobile în timpul deplasării pe drumurile publice în cazul când acestea sunt prevăzute cu dispozitive tip "mâini libere".
Este legal ca o societate de transport să interzică printr-o dispoziţie de serviciu folosirea telefoanelor mobile de către cond.auto chiar dacă acestea sunt dotate cu acest dispozitiv ?

Alte discuții în legătură

Amenda art. 36 din oug nr. 195/2002 irina_22 irina_22 Am o nedumerire si as dori sa ma clarificati, chiar daca cred ca este cam tarziu ca sa mai fac vreo contestatie,,,, Sotul meu (cetatean strain) a fost amendat ... (vezi toată discuția)
Amenda Indecis Indecis Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)
Dispozitiv "maini libere" Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. As dori sa intreb colegii de forum ce se intelege mai exact prin dispozitiv \\"maini libere\\" si cum poate fi interpretat Art. 108 (1), a) 2.: ... (vezi toată discuția)