avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! - evacuare din casa parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! - evacuare din casa parinteasca

In ce conditii pot fi dezmostenit(dat afara )din casa parinteasca,de tatal meu bun.Nu ma intereseaza averea.multumesc
Faptul ca tatal dvs. nu va va mai permite pe viitor sa locuiti in casa pe care o are in proprietate nu echivaleaza cu dezmostenirea dvs, aceasta presupunand inlaturarea de la mostenire.
Tatal dvs. va poate solicita oricand sa parasiti locuinta proprietatea sa. Intre rudele de gradul I exista obligatia de intretinere, parintii fiind obligati sa asigure copiilor cele necesare traiului si asigurarea unei locuinte, insa presupun ca dvs. nu mai aveti varsta pana la care parintii dvs aveau obligatia sa va intretina.

Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
Avocat Paula Alina Lupu, Avocat
A spus o de vreo cateva ori,eu nu am unde sa plec si nici nu vreau ,ptr ca ,eu cred ca am dreptul sa raman,datoriile m i le platesc singur.o ultima intrebare,ma poate obliga si daca da,in ce mod? (csa e atat de mare incat am putea locui 3 familii cu bai si bucatarii separate)multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
samson1810, utilizator
Cere in instanta sa fiti evacuat. Obtine o hotarare si va da afara cu executorul.
Daca e casa lui si dvs sunteti tolerat , va obtine.
Daca cumva aveti drept la o cota... ca mostenirea sau altfel dobandita, va trebui sa ceara intai partaj.
Oricum, dezmostenirea nu are legatura cu evacuarea.. va poate lasa tot ce are si aceasta casa.. dar pana moare, stati pe-afara.
Incercati sa ii intrati in voie, sa va impacati, sa aveti o relatie normala.

Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Am incercat aproape toate modurile,a mai ramas cel cu bata de baseball,oare va functiona? :)
Sigur ! Va asigurati cazarea pt mult timp, numai ca intr-un alt imobil :)

Alte discuții în legătură

Poate sa ma dezmosteneasca mama? zsu62 zsu62 Buna ziua! Stau impreuna cu fiul meu si mama in apartamentul parintilor,pentru care a fost facuta succesiunea dupa moartea tatalui meu,deci fratele si eu avem ... (vezi toată discuția)
Buna seara! traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor ... Alina axinte Alina axinte Buna seara! Traiesc in concubinaj de 16 ani cu tatăl copiilor mei. Avem 2 băieți împreună,unul de 4 ani si celalalt de 1 an jumate. De cand a aparut al ... (vezi toată discuția)
Evacuare??? MonArt MonArt Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema destul de delicata...am ajuns in culmea disperarii. Mama mea doreste sa ma dea afara din casa ... (vezi toată discuția)