avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 390 - 2 declaratii in trim.II ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 390 - 2 declaratii in trim.II ?

Urmare a trecerii la perioada fiscala lunara, se pare ca pentru trim.II persoanele juridice care inregistreaza operatiuni intracomunitare vor depune pt trim II respectiv la 25 iulie 2 declaratii.
- una trimestriala
-una lunara - pt luna din trim. cand devine obligatorie declaratia lunara.

As dori si alte pareri in acest sens
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:23, 18 August 2009
Buna ziua,

am trecut la perioada de declarare lunara a TVA incepand cu 01 iulie datorita faptului ca am avut achizitii intracomunitare. Am depus astazi declaratia 300 pt luna iulie, intrebarea mea este cum depun declaratia 390 caci nu ai posibilitatea de a selectiona decat trimestre? Ramane sa o depunem tot la trimestru?
Multumesc pt ajutor
Declaratia 390 se depune trimestrial. Aveti grija la corelatia dintre aceasta si deconturile de TVA din trimestrul de raportare.
Buna ziua,

multumesc pt raspuns, deci 390 se va depune tot trimestrial
Am crezut ca declaratia 390 se va depune si ea lunar, de fapt aceasta ar fi trebuit depusa lunar daca si 300 este lunar, altfel nu inteleg cum vor verifica in VIES, caci in strainatate se declara lunar.
In orice caz au complicat lucrurile si nu vad cum ii va ajuta o declaratie lunara si alta trimestriala.
O zi buna

Scopul declararii lunare pentru TVA este pentru a aduce bani la buget, deoarece platitorii de TVA care fac achizitii intracomunitare, colecteaza TVA la vanzarea acestora si astfel plata se va face lunar si nu trimestrial. Bineinteles ca asta e pe hartie, pentru ca daca nu exista lichiditati, vor ramane doar de incasat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de decont tva - trimestrial sau lunar miraj miraj la o societate am achizitii intracomunitare in luna mai 2009, declaram tva trimestrial am depua decl 092 cum depun declaratia 300 - trimestrial ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)