Rolul instanței civile nu este în nici un caz de a proteja legea ci de a o aplica la situația de fapt dovedită de părți.
În procesul civil se aplică cu mare strictețe principiul disponibilității părților, ceea ce înseamnă că, de cele mai multe ori, dacă părțile nu cer sau nu invocă anumite astepecte cu privire la pretențiile sau la apărările lor instanța nu are voie nici măcar să pună în discuție din oficiu anumite probleme care i s-ar părea că ar putea fi puse în dicuție în acea cauză.
In al doilea citat raspundeti in fapt primului citat. Asa ar trebui sa fie, dar nu e. Legea ar trebui sa fie deasupra judecatorului nu judecatorul deasupra legii. Curtea Constitutionala stabileste daca legea incalca constitutia, dar nu o protejeaza de „agresiuni” si nu pedepseste abuzul sau ignorarea ei.
Nu tabarati pe mine, pentru ca invingeti un om invins deja !
Care adevar exact, concret, sa fie aflat din evidentele primariei? Ce anume a vrut instanta sa afle cu interogatoriul si se putea afla de la primarie, imi puteti spune? Ca noi nu cunoastem ce anume a incuviintat instanta ca probe si care era faptul de dovedit. Dv. se pare ca stiti mai mult, spuneti-ne si noua ce anume nu ne-a spus userul.
As putea intreba si eu: „ce anume a vrut instanta sa afle din interogatoriu?” dar nu e cazul pentru ca niciunul dintre noi nu cunoaste dosarul si e posibil ca adevarul sa fie „putin diferit”, suficient cat sa schimbe totul.
Cazul meu care credeti ca e offtopic e un temei pentru a crede ca nemultumirea userului ar putea fi justificata. In acest caz solutia trebuie gasita de noi toti impreuna, nu de domnia sa. Am sa incerc sa va relatez cazul meu intr-un subiect separat, desi subiectele fierbinti nu primesc atentia cuvenita. De aceea s-a si ajuns aici !