Traian21 a scris:
Trebuie sa stiti ca ajutorul judiciar se acorda celor care dovedesc faptul ca au venituri extrem de modeste. Nu stiu daca statul plateste si cheltuielile de judecata datorate de astfel de persoane cand pierd cauza.
Tot instanta apreciaza daca sunt indeplinite conditiile pentru acordarea ajutorului. Mi se pare absurd (e o parere) sa admita acordarea ajutorului (pentru o aparare modesta) dar sa dispuna cheltuieli judiciare (care pentru un aparator eficient pot fi uriase).
In rest, folositi cu discernamant orice informatie v-a fost furnizata pe sit. De obicei motivarea hotararii (daca poate fi atacata) vi se trimite dupa mai mult de 30 de zile. De obicei nu e o problema.
Mai citiți odată ce ați scris și încercați să înțelegeți dacă cel care a întrebat ar putea să se aleagă cu ceva. :)
Ce însemană „venituri extrem de mici”? (scrie în lege. dacă vroiați și nu vă era lene să citiți puteați să-i dați omului informația exactă).
Ce însemană „nu știu dacă statul plătește...” (la fel nu știe nici cel care întreabă. dacă ar ști nu ar mai întreba. cu ce-l încălzește că D-voastră nu știți?).
Cu ce ajută la rezolvarea cauzei afirmația „mi se pare absurd...” ?
„Folosiți cu discernământ orice informație v-a fost furnizată pe sit”.... Adică omul care întreabă e suspectat că e fără discernământ? Sau cei care s-au obosit să dea o informație juridică nu au discernământ? Sau ce vreți să spuneți?
Toate astea se pot povești la o bere :)
Dar omul a întrebat ceva și a așteptat un răspuns care să-l ajute să-și rezolve problema.
Credeți că „părerile” D-voastră despre cum ar trebui să fie judecătorul (sub lege sau peste lege), sau despre ce ar trebui să facă Curtea constituțională îl ajută să-și rezolve problema?
Sunt destule site-uri și forumuri unde puteți să vă spuneți păreri despre ce și cum ar trebui să fie.
Totuși, ar trebui să vă puneți în locul omului care a pierdut un proces, nu e convins de ce l-a pierdut, nu știe încotro să se îndrepte și întreabă unde se pricepe mai bine ce ar putea să facă.
Nu cred că are nevoie de păreri pe care le poate auzi la tv și care nu-l ajută la nimic,