Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul a primit o somatie de executare silita ieri si in somatie scrie ca executarea a fost incuviintata de Judecatoria X in Camera de Consiliu in data y,am cautat pe Portalul Instantelor de Judecata dupa numele debitorului,creditorului si executorului si nu am gasit nici o solicitare de incuviintare,am cautat si in lista de sedinte din ziua respectiva si nici acolo nu apare nici o inregistrare.De ce nu figureaza aceasta incuviintare in Portal?Este posibil sa nu fi solicitat executorul incuviintarea?
Multumesc.
Buna ziua,in legea 138/2014 se specifica eliminarea etapei de incuviintare a executarii silite de catre instanta de judecata,executorul judecatoresc fiind cel care se va pronunta asupra incuviintarii executarii silite.Am inteles ca aceasta modificare a intrat in vigoare din 20 octombrie anul acesta.Pana la urma trebuie sa existe aceasta incuviintare pt o executare inceputa in luna decembrie sau nu mai este nevoie?
Multumesc.
Incuviintarea xecutarii, din 20 oct 2014, se face direct de catre executor. Instanta de executare (contestatii etc) este aceea in care debitorul isi are domiciliul in fapt.