avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce masura poate influenta instanta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce masura poate influenta instanta?

In ce masura poate influenta instanta,audierea minorului de 11 ani,intr-un proces de reincredintare?Va multumesc.
Martori pot fi acei vecini , cunostinte , prieteni care au cunostinta de aceasta imprejurare.Insa faptul ca are o relatie momentan ,extraconjugala , poate fi invocat ca motiv de divort ,din punctul meu de vedere , nu are nici o inraurire asupra incredintarii.... numai daca , canalizandu-si resursele in aceasta relatie , isi neglijeaza propriul copil...
Si acest fapt reiese din cele mentionate de dumneavoastra , intrucat lipsa a 2-3 zile din viata copilului il poate face sa se simta abandonat , confuz cu privire la ceea ce se intampla....
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Astfel cum v-a spus si d-ra Stoica Ioana, doar marturia copilului nu va influenta instanta decat in masura in care coroborat cu alte probe (interogatoriu, martori, ancheta sociala) aceste fapte ale mamei "contravin" interesului superior al copilului.
Sa inteleg ca mama cere reincredintarea minorului, aceasta avand in prezent doar drept de vizita minor?Daca raspunsul este da, atunci faptele despre care ne vorbiti nu prea au mare relevanta dar puteti incerca sa dovediti orice fapte pe care dvs. le considerati ca ar fi in avantajul dvs. si al minorului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Haideti sa ma fac mai inteles!...Copilul este incredintat mie de 3 ani si crescut de mine de la varsta de 4 ani,de cand ne-am despartit in fapt.Tocmai pentru ca m-am gandit la binele unei relatii intre mama si fiu,nu am interzis acesteia,niciodata sa-l i-a la ea in vizita 3-4 nopti pe saptamana dupa programul de munca(atunci cand concubinul nu o vizita,intrucat relatia lor e una de 7 ani).Tocmai profitand de aceasta bunavointa a mea,a invocat in cererea de chemare in judecata ca minorul a locuit cu ea in toata aceasta perioada!!!!Lucru,evident,neadevarat.Ceea ce face ea acum e un fel de razbunare pentru faptul ca i-am spus ca nu reusesc sa ma mai descurc financiar foarte bine,si dupa refuzul oral al platii pensiei de intretinere,mi-a deschis proces de reincredintare minor.In alta ordine de idei,actuala mea sotie care l-a crescut si ingrijit in acesti 7 ani,poate veni in instanta in calitate de martor al meu?
Daca mama minorului se va opune la audierea acesteia, nu poate depune marturie.Daca nu exista opozitie, da.
Puteti insa sa chemati pentru a fi audiata orice alta persoana care cunoaste aceasta situatie:prietene, colege ale sotiei sau prieteni, colegi, vecini ai dvs.
Nepoata mea(de sora)in iulie va fi majora.Poate fi chemata in instanta in calitate de martor,desi era minora inainte de proces?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal copilului meu,din luna februarie...nu am fost casatoriti,de 10 luni o cresc singura,nu m-a ajutat financiar si nici nu a cautat fetita ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)
Custodia minorilor gygygy gygygy in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)