Sigur , depozitia acesteia va fi apreciata de catre instanta de judecata.Chiar si minorului sub 14 ani i se poate aprecia declaratia de martor , insa instanta de judecata va avea in vedere situatia speciala a acestuia.
In primul rand depinde cat de bine si amanuntit, cat de corect si concret descrieti dv. situatia de fapt in intampinare!!! O intampinare buna va poate face procesul!
Apoi, judecatorii nu sunt dusi cu pluta, stiu si ei a aprecia ce intrebari sa puna unui copil. In plus, la 11 ani nu e chiar mic... Mama a cerut audierea copilului ca e obligatoriu, chiar daca nu cerea ea se audia copilul...
Nepoata dv., majora sau nu, tot e grad prohibit si, la fel ca sin sotia, va fi audiata numai daca nu se opune mama.
3-4 nopti pe saptamana in "vizita"... nu stiu ce sa spun, pare ca statea mai mult la mama...
Depinde si de restul de dovezi, cine il trecuse la intretinere, la ce scoala mergea, unde are copilul mediul lui de lucru, unde are cartile si caietele, depinde de interogatoriu si abilitatile de a-l redacta etc.
Ar fi indicat sa contactati un avocat.
Am citit cu interes toate raspunsurile dumneavoastra,si in mod evident voi angaja un avocat pentru aceasta problema.Oricum,ultimul raspuns mi-a dovedit inca o data ceea ce credeam despre mine(sau oamenii ca mine):cand vrei sa faci bine,gasesti rau.Mama lui avea libertatea sa-l i-a in vizita ORICAND, pentru ca asa am crezut ca e normal:ca intre fiu si mama sa fie o relatie aproape de normalitate.Dar se pare ca ce-i prea mult strica,si e interpretat eronat.Pe cale de consecinta(intrucat copilul a inteles),mama nu-l va lua in vizita decat de sambata dimineata pana duminica seara.
Nu stiu ce sa spun, povestiti intai totul fata in fata cu un avocat cu care alegeti si strategia, caci se poate interpreta ca sunteti de rea-credinta ca modificati programul acum, pe ultima suta de metri...
Nu exista o ordine, copilul va fi audiat pe parcursul procesului, in functie de instanta si programul copilului.
In plus, depinde si cum simte copilul aceasta noua rstrictie, poate ca inauntrul lui o vede ca o limitare care nu e necesara, caz in care ar putea iesi la suprafata acest lucru... in audiere...
E delicat.
Succes!
Da,este foarte complicat,insa,eu am convingerea ca justitia functioneaza,atata vreme cat instanta care a judecat prima incredintare,era FEMEIE!!!